Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
FOTO DA FEIRA
03/05/2025
IFFA

IFFA, feira tecnolóxica para a produción de carne e proteínas alternativas

A feira internacional IFFA , recoñecida como o evento máis importante en tecnoloxía cárnica e proteica alternativa, abrirá as súas portas do 3 ao 8 de maio en Frankfurt. Este evento reúne a expertos da industria alimentaria de todo o mundo para presentar as últimas innovacións no procesado, envasado e comercialización de produtos cárnicos e proteínas alternativas. Con case 50.000 visitantes na súa última edición, está considerada unha das máis importantes do seu sector. Que podes ver no IFFA? Avances en proteínas de orixe vexetal, híbridos e carne cultivada . Procesos innovadores para unha alimentación máis sostible e saudable . Novas tendencias en ingredientes e tecnoloxía de produción .
cartel do evento
06/05/2025
Seafood Expo Global

Exposición Mundial de Mariscos/Procesamento de Mariscos a nivel mundial

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global é o maior evento mundial de comercio de produtos do mar. Compradores, provedores, medios de comunicación e outros profesionais da industria pesqueira de 152 países visitan a exposición. Os asistentes reúnense con provedores, investigan novos produtos e conectan con outros profesionais do sector. É o punto de encontro mundial da industria pesqueira, onde a innovación no sector alimentario tamén ocupa un lugar central, con exemplos de robótica, investigación sobre conservación e novos envases.
cartel do evento
06/05/2025
Interempresas

Conferencia Técnica de Aguacate 2025

O cultivo de aguacate segue medrando en España grazas á profesionalización do sector. As IV Xornadas Técnicas do Aguacate, organizadas polo Grupo Interempresas e TROPS, abordarán temas como o desenvolvemento da Asociación Interprofesional do Aguacate e do Mango, a sanidade vexetal e o cultivo en Levante. Ademais, abordarase o desenvolvemento de solucións dixitais no sector agrario. Este ano, a cita celebrarase na Comunidade Valenciana, unha das principais zonas produtoras do país. As instalacións do Porto de Valencia reunirán a profesionais do sector para debater sobre a rendibilidade e o potencial de mellora dos cultivos, así como para facilitar o establecemento de contactos fundamentais no mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Expovicaman
07/05/2025
Ayuntamiento de Albacete, Diputación de Albacete

EXPOVICAMAN, Feira Agraria e Gandeira de Castela-A Mancha.

EXPOVICAMAN , a Feira Agraria e Gandeira de Castela-A Mancha, celebra en 2025 a súa 41 edición . Esta é, sen dúbida, a feira agrícola e gandeira máis importante de Castela-A Mancha, e unha das máis importantes a nivel nacional. Para seguir escribindo a súa propia historia, EXPOVICAMAN elixe de novo o Recinto Feiral de Albacete como sede do evento. O recinto, como sabemos, foi creado para acoller a feira agrícola e gandeira da cidade, converténdose no espazo máis emblemático e singular para acoller esta feira. Unha perfecta fusión de tradición e innovación que fará desta feira, un ano máis, a cita máis importante do sector na nosa comarca. https://expovicaman.com/wp-content/uploads/2025/02/EXPOVICAMAN-DOSSIER-2025.pdf
cartel do evento
08/05/2025
COITAND

Foro Xuvenil sobre os Sistemas Agroalimentarios Españois

O Consello Xeral de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España colabora na organización do Foro Xuvenil sobre Sistemas Agroalimentarios Españois , un evento nacional que se celebrará os días 8 e 9 de maio de 2025 na cidade de León , co obxectivo de dar voz á mocidade no debate sobre o futuro do sistema agroalimentario . Promovido pola Sección Nacional Española do Foro Mundial da Alimentación (WFF) e organizado xunto co Consello Global de Sistemas Alimentarios Sostibles e a IAAS España , o foro conta co apoio de institucións como a Universidade de León , o Concello de León , a FAO e diversas entidades comprometidas coa sustentabilidade e o desenvolvemento do sistema alimentario. Inspirado no evento insignia do WFF en Roma , o foro español ofrece un espazo de encontro e intercambio para mozos de toda España , centrándose nos principais desafíos e oportunidades aos que se enfronta o sector agroalimentario, cunha especial énfase na substitución xeracional, a sustentabilidade, a seguridade alimentaria e o papel clave da innovación e a tecnoloxía. Principais temas e actividades do foro Innovación e tecnoloxía nos sistemas agroalimentarios Seguridade alimentaria e cooperación internacional O papel das mulleres novas na transformación do sistema alimentario Política, xuventude e toma de decisións Experiencias inspiradoras lideradas por mozos do sector O evento incluirá paneis temáticos, mesas redondas, sesións de networking e actividades culturais , e espérase que atraia a uns 100 asistentes de diferentes rexións do país. A participación do Consello Xeral neste foro reflicte o seu compromiso co liderado xuvenil na agricultura , a concienciación sobre o seu papel nos sectores agroalimentario e ambiental e a creación de alianzas estratéxicas para abordar os desafíos actuais e futuros desde unha perspectiva sostible e inclusiva. PROGRAMA | REXISTRO
SENSORES AGRARIAS
08/05/2025
Universidad de Córdoba

Equipos para medir a variabilidade do campo e a distribución variable de entradas

O evento permitirá aos participantes coñecer as últimas tecnoloxías no control e automatización de maquinaria agrícola para cultivos herbáceos e leñosos , así como sistemas de xestión de insumos (fertilizantes e produtos fitosanitarios) adaptados ás necesidades de cada zona do terreo, no que se coñece globalmente como "Dosificación Variable" (DV) , ademais de máquinas de recolección, novas tecnoloxías e robots instalados en sensores. PROGRAMA | INSCRICIÓN Prazo de solicitude aberto ata o 01/05 incl .
agricultura futura
08/05/2025
UE

Xornada "Forxando o futuro da agricultura e do sector agroalimentario"

O 8 de maio Bruxelas acollerá a conferencia "Visión da agricultura e a alimentación" en The Square. Baixo o lema "Construíndo o futuro da agricultura e do sector agroalimentario", o evento reunirá aos principais interesados do sector agroalimentario europeo, sociedade civil, comunidades rurais e responsables políticos. A conferencia ten como obxectivo reforzar o consenso arredor da visión para o futuro da agricultura da UE e a súa folla de ruta, discutir iniciativas clave e colaborar na dirección futura da Política Agrícola Común (PAC) máis aló de 2027. As sesións plenarias transmitiranse en liña sen rexistro. A iniciativa "Visión para a Alimentación e a Agricultura" busca garantir a competitividade e a sustentabilidade do sector, garantindo un abastecemento de alimentos estable na UE. Baséase no informe do Diálogo Estratéxico sobre o Futuro da Agricultura da UE e nas consultas co Consello Europeo de Agricultura e Alimentación. O evento terá lugar en La Plaza, Mont des Arts, Bruxelas, de 9:30 a 17:30 horas. (CEST). Neste evento clave para o futuro da agricultura europea espérase unha ampla participación, tanto presencial como virtual. Redes sociais: #EUAgriVision | @euagrifood
cartel do evento
08/05/2025
Cultiva

Cultiva, o maior evento de demostración de cultivos extensivos en España

O 8 de maio , a localidade turuelense de Alcañiz acollerá unha nova edición de CULTIVA 2025 , as Xornadas de Transferencia de Cereais de Inverno , un evento de referencia no calendario agrícola nacional. Celebrado nunha granxa de regadío, o evento reunirá a máis de mil profesionais do sector para coñecer de primeira man as últimas innovacións no cultivo de cereais. Organizada co apoio da Rede Arax e das Cooperativas Agroalimentarias de Aragón , CULTIVA consolidouse como a plataforma líder para a transferencia de coñecemento agronómico no sector dos cereais. Técnicos , agricultores , investigadores e empresas reuniranse neste evento, que combina probas de campo, exposicións tecnolóxicas e oportunidades para o debate sobre sustentabilidade, produtividade e dixitalización no sector agrícola. CULTIVA 2025 volverá ser un foro clave para descubrir as solucións máis avanzadas en variedades, fertilización, sanidade vexetal e xestión agronómica, co obxectivo de impulsar a competitividade das explotacións de cereais, especialmente nas zonas de regadío. A asistencia ao evento é gratuíta e representa unha oportunidade única para manterse ao día e conectar cos principais actores do sector agroalimentario.
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
cartel do evento
09/05/2025
SEAE

A SEAE celebrará unha Xornada Técnica sobre Ecoterritorios e Resiliencia Climática en Xirona.

A Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica e Agroecoloxía (SEAE) organiza as súas Xornadas Técnicas 2025 os días 9 e 10 de maio na Facultade de Letras da Universidade de Xirona (UdG), en colaboración co Departamento de Xeografía da universidade e a Asociación de Agroecoloxía da UdG. O evento será retransmitido en directo na canle de YouTube da SEAE. Baixo o lema "Ecoterritorios para a resiliencia climática", a reunión abordará experiencias, prácticas e modelos de produción e consumo agroalimentario sostible que promoven a resiliencia en territorios vulnerables ao cambio climático, desde unha perspectiva agroecolóxica. O evento do venres 9 de maio comezará cunha inauguración institucional e unha conferencia sobre os resultados do proxecto EcoTerres . Ao longo do día, os paneis temáticos incluirán barreiras sociopolíticas á resiliencia, dereitos e cooperación multilateral , e experiencias exitosas en ecoterritorios, ademais dun foro aberto e sesións participativas coa comunidade SEAE. O sábado 10 de maio estará dedicado a visitas técnicas a iniciativas agroecolóxicas na Vall d'en Bas, incluíndo unha presentación sobre o impacto do cambio climático nos sistemas agrícolas a cargo de Roberto Ruiz de Arcaute (SEAE-NEIKER), seguida dun xantar con produtos locais e visitas a explotacións agrícolas líderes. Estas conferencias están deseñadas como un espazo de encontro e intercambio entre profesionais, investigadores, entidades públicas e actores locais comprometidos coa transición agroecolóxica e a sustentabilidade.
campo agrovoltaico
10/05/2025
COAGACART

Difusión de resultados do Grupo Operativo VOLTAGRO en Expovicaman 2025 (Albacete)

O grupo operativo VOLTAGRO (Estudo da integración de sistemas de produción fotovoltaica en cultivos de regadío, xestionados por sistemas intelixentes de xestión irrivoltaica) ten previsto levar a cabo unha actividade de divulgación no marco da Feira Agraria e Gandeira de Castela-A Mancha (EXPOVICAMAN) , o vindeiro sábado 10 de maio, durante o seu horario de apertura. Coa participación de COAGACART (Cooperativa de Agricultores e Gandeiros do Campo de Cartagena), o programa previsto inclúe: - Proxección do vídeo informativo - Distribución de materiais gráficos para a súa difusión Máis información: info@coagacart.com
cartel do evento
10/05/2025
SEAE

Día de campo: "Rotación e asociación de cultivos como estratexia de adaptación ao cambio climático"

Dirixida a profesionais do rural, a Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica (SEAE) organizou unha xornada de campo dedicada á "Rotación e asociacionismo de cultivos como estratexia de adaptación ao cambio climático". Esta actividade terá lugar en Xirona e abordará, entre outros temas: Impacto do cambio climático nos sistemas agrícolas. Estratexias de xestión e vulnerabilidade e rotacións de cultivos para a resiliencia. Principios da rotación de pastos e forraxes. Asociación de cultivos para a alimentación animal. Trátase dun evento gratuíto con aforo limitado, que inclúe transporte en autobús e comida. O autobús sae da estación de autobuses de Xirona ás 9 da mañá. Trátase dunha actividade dentro do programa do SEAE "Estratexias de adaptación ao cambio climático a través da produción ecolóxica e a agroecoloxía", financiada no marco do Plan estratéxico da PAC, cofinanciado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) nun 57 % e polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (Feader) nun 43 %.
cartel do evento
13/05/2025
Phytoma

Conferencia Phytoma 2025: Innovacións e desafíos na sanidade vexetal para árbores froiteiras subtropicais

O sector da froita subtropical reunirase os días 13 e 14 de maio na xornada técnica "Innovacións e desafíos na sanidade vexetal das árbores froiteiras subtropicais", organizada por Phytoma en colaboración con TROPS e a Xunta de Andalucía. Un encontro esencial que reunirá investigadores, técnicos, asesores, empresas e administracións públicas para abordar os principais desafíos sanitarios aos que se enfrontan estes cultivos e compartir as últimas solucións tecnolóxicas e de xestión sostible. Cun programa intensivo e altamente especializado , as sesións contarán con máis de 30 relatores de primeiro nivel, que abarcarán dende a xestión integrada de pragas nos cultivos de aguacate, manga, papaia e chirimoya ata as técnicas máis avanzadas para a detección precoz, o control biolóxico e as aplicacións semioquímicas. Tamén se tratarán temas clave como a biodiversidade funcional, o asesoramento técnico e o impacto das novas regulacións na produción integrada. Entre os momentos máis destacados do día 13: O impacto económico das pragas e enfermidades nas árbores froiteiras subtropicais Normativa e estándares para a produción integrada en Andalucía e Canarias Casos reais de control biolóxico, xestión de insectos da escala do mango e enfermidades do aguacate Novos desenvolvementos en ferramentas como a qPCR en tempo real , sensores de estrés ou semioquímicos Tres mesas redondas para o debate técnico entre profesionais destacados O día 14 centrarase nos servizos ecosistémicos: Xestión da cuberta vexetal e polinización no aguacate Novas estratexias para o control biolóxico e a biodiversidade do solo Casos emerxentes como o Scirtothrips ou o Euwallacea fornicatus Unha mesa redonda final con asesores e técnicos analizará os desafíos aos que se enfronta a sanidade vexetal actual: a falta de produtos fitosanitarios, os requisitos de distribución, as medidas agroambientais, etc. As sesións celebraranse no Centro de Innovación TROPS , con momentos dedicados ao networking profesional. Finalmente, ofrecerase unha visita guiada opcional ás instalacións de TROPS. Prezo: entre 100 e 200 euros aproximadamente. segundo a categoría de rexistro. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
13/05/2025
CIHEAM

Desafíos da dixitalización para promover sistemas alimentarios sostibles

No marco do ciclo "Xornadas do Campus CIHEAM Zaragoza-Aula Dei" , Rosa Gallardo Cobos , directora da Cátedra Internacional de Intelixencia Artificial e Agricultura da Universidade de Córdoba (España), ofrecerá a conferencia "Desafíos da dixitalización para promover sistemas alimentarios sostibles". No contexto actual, marcado por unha vertixinosa revolución tecnolóxica, as ferramentas dixitais en xeral, e a intelixencia artificial en particular, ofrecen un enorme potencial para tomar decisións máis informadas que melloren a rendibilidade, a eficiencia dos recursos, a calidade, o posicionamento no mercado, a loxística e as garantías para o consumidor. REXISTRO
Imaxe da edición anterior da Food Tech Expo Food 4 Future
13/05/2025
Expo Food Tech

Food 4 Future – Expo FoodTech 2025, o evento clave para transformar o futuro da industria alimentaria

Do 13 ao 15 de maio , o BEC de Bilbao converterase no epicentro da innovación alimentaria coa celebración de Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 , o evento que reúne os líderes, visionarios e empresas máis innovadoras do sector para crear o futuro da alimentación . Máis que unha exposición, Food 4 Future é unha viaxe transformadora cara a unha industria alimentaria máis sostible, tecnolóxica e innovadora , onde os asistentes poden descubrir solucións concretas para adaptar os seus negocios aos novos desafíos do mercado global. Durante tres intensas xornadas, os profesionais da industria alimentaria e das bebidas poderán: 🔹 Descubre tecnoloxías de vangarda en automatización, robótica, envasado, aire acondicionado, refrixeración, agrotecnoloxía e Industria 4.0. 🔹 Conecta con líderes do sector , comparte experiencias e xera sinerxías clave para impulsar a transformación dixital das túas empresas. 🔹 Accede a contido personalizado para cada perfil profesional, desde directores xerais ata responsables de innovación, produción, calidade e loxística. 🔹 Explora novas tendencias como os alimentos de orixe vexetal, a personalización, a seguridade alimentaria, o benestar do consumidor e as novas fontes de alimentos. Food 4 Future posicionase como o único evento en Europa que abrangue toda a cadea de subministración da industria alimentaria , ofrecendo unha axenda adaptada a cada necesidade e un ambiente onde a innovación tecnolóxica e a sustentabilidade converxen para redefinir o sector. 📅 Datas e horas: 🗓 13 e 14 de maio: de 9:30 a 18:30 🗓 15 de maio: 9:30 – 17:00 📍 Centro de Exposicións de Bilbao (BEC) Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 ten como obxectivo destacar un movemento cara a unha industria alimentaria máis eficiente, dixital, segura e sostible.
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva

22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025

A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase como o principal punto de encontro para investigadores, técnicos e profesionais do mundo da oliveira e o aceite de oliva. Organizado pola Fundación Olive Grove, o evento abordará os desafíos e as oportunidades aos que se enfronta o sector cun firme compromiso coa sustentabilidade, a saúde e a innovación. Con máis de tres décadas de historia, este foro converteuse nun punto de referencia para o intercambio de coñecementos e a promoción de tecnoloxías avanzadas no sector do aceite de oliva. A edición de 2025 tamén destacará pola participación de varios grupos operativos que mostrarán os seus resultados durante o simposio. Entre eles inclúense o proxecto GO Simbioliva , que figurará nun espazo de programación específico, e proxectos innovadores para os sectores da oliveira e do aceite de oliva. O simposio reafirma así o seu papel como plataforma de excelencia para conectar a ciencia, a tecnoloxía e o desenvolvemento sostible en torno ao aceite de oliva, unha pedra angular da dieta mediterránea e un motor económico para moitas rexións. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
14/05/2025
Expoliva

Expoliva. XXII Feira Internacional do Aceite de Oliva e Industrias Afíns

Expoliva 2025: o maior evento do mundo para o sector do aceite de oliva A Feira Internacional do Aceite de Oliva e Industrias Afíns, Expoliva, celebra do 14 ao 17 de maio a súa 22a edición. Este evento, considerado o máis importante do sector a nivel mundial, ten como finalidade fundamental dinamizar a economía do aceite de oliva fomentando o comercio entre produtores e consumidores. Cunha asistencia estimada de 50.000 profesionais en cada edición, Expoliva é non só un escaparate comercial, senón tamén un foro líder en áreas clave como a investigación, a saúde e a tecnoloxía aplicada ao oliveiro. Ao longo da feira desenvolveranse obradoiros científicos, seminarios e encontros para abordar os retos e oportunidades aos que se enfronta o sector. Temas clave de Expoliva 2025: A agricultura intelixente e o seu impacto na produción. Aproveitamento dos subprodutos da oliveira para unha economía circular. Calidade e innovación , elementos esenciais para a competitividade do aceite de oliva. Internacionalización e exportación , claves para a expansión do mercado. Potenciar o consumo doméstico fomentando o cultivo do aceite de oliva. Gastronomía e novas tendencias na cociña con aceite de oliva. Reforma da Política Agraria Común (PAC) e as súas implicacións para o sector. Medio ambiente e sustentabilidade , o foco prioritario desta edición. Este ano, Expoliva fará especial fincapé na sustentabilidade dos olivares , destacando a necesidade de que sexan un cultivo rendible e sostible desde tres perspectivas: económica, garantindo a viabilidade das explotacións; innovadora, optimizando recursos escasos como a auga; e ambiental, garantindo a biodiversidade e o respecto polo medio natural.
cartel do evento
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Xornada sobre o cultivo de Brassica carinata en Blancas (Teruel)

A localidade turuel de Blancas acollerá un evento de transferencia centrado no cultivo de Brassica carinata , unha planta oleaxinosa con gran potencial como alternativa agrícola sostible e fonte de biomasa. O evento, que se desenvolverá de 10:00 a 14:00 horas, contará coa participación de Cooperativas Agroalimentarias de Aragón , Sociedade Cooperativa de Cereais de Teruel e Cooperativas Agroalimentarias de España , que presentarán o proxecto europeo CARINA . Esta iniciativa busca promover e fomentar o cultivo da carinata nas zonas rurais como unha opción viable e respectuosa co medio ambiente. Durante o evento, trataranse aspectos clave relacionados coa xestión agronómica da carinata, analizarase a súa evolución durante a campaña actual e un agricultor compartirá a súa experiencia con este cultivo. A actividade está dirixida a agricultores , técnicos e profesionais agrícolas interesados en incorporar cultivos innovadores e sostibles adaptados ás condicións da rexión aragonesa. Sobre o proxecto CARINA Financiado polo programa Horizon Europe da Unión Europea, o proxecto CARINA céntrase no desenvolvemento de cultivos emerxentes como a carinata e a camelina. Estas sementes oleaxinosas destacan polo seu baixo impacto no cambio indirecto do uso da terra (ILUC) e a súa idoneidade para xerar materias primas sostibles para a bioeconomía. Ademais das súas aplicacións na produción de aceites e produtos de base biolóxica como bioplásticos, bioherbicidas e bioestimulantes, o proxecto tamén contempla o uso de subprodutos de cultivos, como fariña rica en proteínas para uso gandeiro e compostos valiosos extraídos das mucílaxes e glucosinolatos presentes nas sementes.
zona rural
14/05/2025
EU CAP Network

FUTURAL Foro de Innovación Rural da UE

FUTURAL (Powering the Future through Smart and Innovative Solutions for Rural Areas) é un proxecto de innovación financiado pola UE dirixido pola Universidade Agrícola de Atenas, no que participan 21 socios de toda Europa. O proxecto busca probar e pilotar un conxunto de innovacións sociais, tecnolóxicas e empresariais dirixidas pola comunidade deseñadas para xerar cambios duradeiros mediante a colaboración coas comunidades rurais. Neste contexto, o proxecto organizará o seu primeiro Foro de Innovación Rural en toda a UE , un evento de traballo en rede de dous días que reúne ás partes interesadas do ecosistema rural (como os proxectos piloto FUTURAL de múltiples partes interesadas -MAPs-, innovadores rurais, redes rurais, responsables políticos e implementadores, proxectos financiados pola UE, organizacións e emprendedores) co obxectivo de crear capacidade de innovación en zonas rurais e compartir experiencias co obxectivo de crear capacidade de innovación en zonas rurais. Goles Aumentar a capacidade das comunidades rurais para implementar e adoptar innovacións sociais, tecnolóxicas e comerciais mediante a organización dunha serie de obradoiros sobre o desenvolvemento de capacidades e os marcos de políticas e goberno. Presentar e compartir experiencias de co-creación de innovacións en proxectos piloto de múltiples partes interesadas (MAP). Presentamos a versión Alpha das solucións intelixentes FUTURAL e da plataforma de metabusca. Maximiza a interacción e o intercambio de coñecemento entre os MAPs, socios e expertos participantes de FUTURAL dentro e fóra do proxecto. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
16/05/2025
Unións Agrarias-UPA

Congreso "Mocidade e Mulleres no Sector Agroalimentario e Forestal" por Unións Agrarias-UPA

O 16 de maio de 2025 , o Hotel OCA Puerta del Camino de Santiago de Compostela acollerá o I Congreso de Mocidade e Mulleres do Sector Agroalimentario e Forestal , unha iniciativa promovida por Unións Agrarias-UPA que reunirá a máis de cen participantes nun evento clave para abordar o futuro das zonas rurais. Esta conferencia presencial, programada de 9:00 a 15:00. , ten como obxectivo concienciar sobre o abandono das zonas rurais e das actividades agroforestais , un dos factores determinantes no proceso de despoboamento que afecta a moitas zonas do país. O evento tamén busca ofrecer solucións e prácticas de xestión innovadoras destinadas a frear este abandono , con especial énfase nas novas fórmulas de transferencia xeracional e sucesión nas explotacións . A conferencia forma parte dun programa bianual, que inclúe unha segunda edición do congreso en maio de 2026 , e responde á necesidade de destacar o papel fundamental da mocidade e das mulleres na revitalización das zonas rurais e no fortalecemento dos sectores agroalimentario e forestal. Este encontro será unha oportunidade para compartir experiencias, acceder a coñecemento actualizado e crear redes que promovan o futuro sostible da Galicia rural e de toda a rexión. A inscrición está completa, pero hai lista de espera. PROGRAMA | REXISTRO