Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
VERDEIRA
27/02/2025
Cajamar

Estratexias para mellorar a eficiencia no uso de nitróxeno en cultivos hortícolas ao aire libre

Neste WEBINAR presentaranse os resultados das experiencias con fertilizantes nitrogenados de Fertinagro Biotech baseados na bioestimulación da microbiota do solo na zona rizosférica dos cultivos . PROGRAMA | INSCRICIÓN
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolvemento e implantación do Plan de Cultura de Seguridade Alimentaria

Introdución As prácticas de seguridade alimentaria seguen a ser de gran importancia e as empresas alimentarias dedican boa parte dos seus recursos a deseñar e implementar políticas, plans e programas que garantan aos consumidores os altos estándares de seguridade dos produtos que demanda a sociedade. Non obstante, a pesar dos actuais modelos de
XESTIÓN ECOLÓXICA DO SOLO
17/02/2025
Gobierno de Canarias

Xestión ecolóxica do solo

Sensibilizar sobre a complexidade do solo como sistema e a importancia de manter a súa saúde. Coñecer as principais propiedades físicas, químicas e biolóxicas do solo, a súa interrelación e importancia para manter a súa fertilidade e saúde. Coñecer a importancia da estrutura do solo, o ciclo do carbono e do nitróxeno como partes integrantes da
Lexislación de protección de cultivos
07/02/2025
protección de cultivos, legislación

Webinar de APOIO: Lexislación de protección de cultivos

O proxecto europeo SUPPORT, centrado en axudar aos agricultores a cumprir os obxectivos de redución fitosanitaria da estratexia da Granxa ao Garfo, a través da implantación do control integrado de pragas, especialmente no cultivo de amorodos, uvas e oliveiras, entra agora nunha fase na que se farán recomendacións políticas. Por iso, o 7 de febreiro
viña
27/11/2024
Centro Barrax Rural Innovation Hub

Cubertas vexetativas en cultivos leñosos. Claves para a súa implantación e desenvolvemento no marco dos ecoréximes da PAC

Neste curso de formación especializada, de dous días de duración e de forma presencial, os asistentes terán a oportunidade de afondar nos seus coñecementos sobre Cubertas Vexetais en cultivos leñosos. Liderados por ponentes expertos na materia, exporán os aspectos clave sobre como implantar con éxito cubertas en cultivos leñosos en climas
Logotipo da IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo do IVIA
20/05/2024
IVIA

Introdución á agricultura ecolóxica

Curso teórico-práctico no que se coñecen os principios, prácticas e diversos aspectos relacionados coa agricultura ecolóxica: normativa, dixitalización, fertilidade, comercialización, portadas, sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN e CONTACTO, EEA Elx. teléfono 966907980. esexag_elx@gva.es
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Seguridade básica e prevención de riscos laborais na explotación agraria

Curso de 30 horas de duración que ofrece nocións básicas sobre seguridade e prevención de riscos laborais nunha empresa agraria. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
Logotipo do IVIA
06/05/2024
IVIA

Introdución á agricultura ecolóxica

Curso teórico-práctico no que se coñecen os principios, prácticas e diversos aspectos relacionados coa agricultura ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN e CONTACTO, EEE Vila-Real. teléfono 964336620. esexag_vilareal@gva.es
terra
06/05/2024
IFAPA

Formación especializada en cubertas verdes

O curso de 25 horas aborda diversos aspectos relacionados coa xestión, influencia e tendencias e maquinaria actuais das cubertas vexetais. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 22/04/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da produción ecolóxica da UE
06/05/2024
Gobierno de La Rioja

Produción ecolóxica para asesores técnicos e auditores

Con este curso presencial de 10 horas. O obxectivo é afondar no coñecemento da normativa aplicable á produción ecolóxica, así como do seu proceso de control e certificación. Ademais, realizaranse obradoiros prácticos tanto de insumos ecolóxicos (fertilizantes e fitosanitarios) como de auditoría, co fin de reforzar os coñecementos imprescindibles
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
logotipo de formación agroalimentaria
29/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Ecoréximes orientados a cultivos leñosos: cubertas vexetais espontáneas ou sementadas e cubertas inertes a partir de restos de poda.

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO
ETIQUETADO DE ALIMENTOS
25/04/2024
CNTA

Etiquetado dos alimentos en Europa: declaración nutricional e sanitaria

Curso da CNTA para coñecer a lexislación aplicable ás declaracións nutricionais e de saúde en Europa e aprender a identificar e xustificar as afirmacións que podes utilizar nos produtos da túa empresa. Inscrición dende o 21 de novembro de 2023 ata o 24 de abril de 2024 PROGRAMA
Logotipo do IRIAF
22/04/2024
Centro Regional de Selección y Reproducción Animal (CERSYRA-IRIAF)

Fertilización e corrección de solos agrícolas

Curso/Obradoiro dirixido a persoas que desenvolvan as súas actividades ou presten os seus servizos nos sectores agrario, alimentario e forestal, administradores do territorio e outros axentes económicos que constitúan pemes, e cuxo ámbito de actuación sexa o medio agroalimentario e forestal, así como como todas aquelas persoas cuxo traballo se
Logo do clúster alimentario de Galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Xestión e Control da Calidade Alimentaria

Este curso presencial de 60 horas persegue a especialización en seguridade alimentaria para poder desempeñar funcións de desenvolvemento, implantación e mellora dos mecanismos de inspección e seguridade alimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062
comida
16/04/2024
CNTA

Lexislación alimentaria: FSSC 22000 v6

Este curso da CNTA xorde para axudar ás empresas que están dando os seus primeiros pasos na implantación desta norma de seguridade alimentaria e queren ter unha visión xeral do seu contido. Inscrición dende o 20 de novembro de 2023 ata o 15 de abril de 2024 PROGRAMA
Logotipo INTIA
16/04/2024
INTIASA

Fruticultura ecolóxica

Curso presencial no que se estudan variedades de árbores froiteiras, cubertas vexetais, manexo do solo e sanidade dos cultivos. O curso está dirixido a persoas que cultivan árbores froiteiras de xeito ecolóxico ou que teñan intención de reconverter. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, intiajornadas@intiasa.es / 948013058
Logotipo da FECOAM
15/04/2024
FECOAM

Manipulador de froitas e verduras

Curso presencial de 10 horas de duración no que se ensina a lexislación vixente en materia de seguridade e saúde dos alimentos destinados ao consumidor final e a aplicación correcta e eficaz das correctas prácticas de hixiene. PROGRAMA | INFORMACIÓN e INSCRICIÓN, 968351282 / 699786927, lidia.perez@fecoam.es | LUGAR: Concello de Alguazazs