Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
mazá
09/04/2025
CNTA

Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?

Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
BENESTAR ANIMAL NAS GRANDEIRAS ONLINE
20/03/2025
ARATRIA

BENESTAR ANIMAL NAS GRANDEIRAS ONLINE

Dirixido a: Dirixido a propietarios, traballadores agrícolas e calquera persoa que desexen incorporarse ao sector gandeiro. Obxectivos: Obtención do certificado de formación en benestar animal. A cualificación obterase mediante a asistencia ao curso e a superación dun exame, e acreditarase mediante a expedición dun carné pola Consellería de
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolvemento e implantación do Plan de Cultura de Seguridade Alimentaria

Introdución As prácticas de seguridade alimentaria seguen a ser de gran importancia e as empresas alimentarias dedican boa parte dos seus recursos a deseñar e implementar políticas, plans e programas que garantan aos consumidores os altos estándares de seguridade dos produtos que demanda a sociedade. Non obstante, a pesar dos actuais modelos de
Lexislación de protección de cultivos
07/02/2025
protección de cultivos, legislación

Webinar de APOIO: Lexislación de protección de cultivos

O proxecto europeo SUPPORT, centrado en axudar aos agricultores a cumprir os obxectivos de redución fitosanitaria da estratexia da Granxa ao Garfo, a través da implantación do control integrado de pragas, especialmente no cultivo de amorodos, uvas e oliveiras, entra agora nunha fase na que se farán recomendacións políticas. Por iso, o 7 de febreiro
vaca
10/12/2024
Hazi

Xestión de reprodución en vacún de carne

Xestión da gandería de carne.
Funcionamento das explotacións porcinas e melloras técnicas ambientais
17/09/2024
Gobierno de Aragón

Funcionamento das explotacións porcinas e melloras técnicas ambientais

Curso de 25 horas impartido por Agropecuaria Arcoiris, SL. que ofrece coñecementos fundamentais sobre a xestión das explotacións porcinas e técnicas ambientais aplicadas ao desenvolvemento rural.
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Seguridade básica e prevención de riscos laborais na explotación agraria

Curso de 30 horas de duración que ofrece nocións básicas sobre seguridade e prevención de riscos laborais nunha empresa agraria. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
Logotipo do IRIAF
06/05/2024
Centro Regional de Selección y Reproducción Animal (CERSYRA-IRIAF)

Alimentación de carne

Curso no que se estuda o esquema xeral do aparello dixestivo do gando vacún, a valoración nutricional da súa alimentación, os sistemas de racionamento e produción. PROGRAMA | Enviar solicitude de asistencia formativa a: icersyra@jccm.es
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
ETIQUETADO DE ALIMENTOS
25/04/2024
CNTA

Etiquetado dos alimentos en Europa: declaración nutricional e sanitaria

Curso da CNTA para coñecer a lexislación aplicable ás declaracións nutricionais e de saúde en Europa e aprender a identificar e xustificar as afirmacións que podes utilizar nos produtos da túa empresa. Inscrición dende o 21 de novembro de 2023 ata o 24 de abril de 2024 PROGRAMA
Logo do clúster alimentario de Galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Xestión e Control da Calidade Alimentaria

Este curso presencial de 60 horas persegue a especialización en seguridade alimentaria para poder desempeñar funcións de desenvolvemento, implantación e mellora dos mecanismos de inspección e seguridade alimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062
comida
16/04/2024
CNTA

Lexislación alimentaria: FSSC 22000 v6

Este curso da CNTA xorde para axudar ás empresas que están dando os seus primeiros pasos na implantación desta norma de seguridade alimentaria e queren ter unha visión xeral do seu contido. Inscrición dende o 20 de novembro de 2023 ata o 15 de abril de 2024 PROGRAMA
Logotipo da FECOAM
15/04/2024
FECOAM

Manipulador de froitas e verduras

Curso presencial de 10 horas de duración no que se ensina a lexislación vixente en materia de seguridade e saúde dos alimentos destinados ao consumidor final e a aplicación correcta e eficaz das correctas prácticas de hixiene. PROGRAMA | INFORMACIÓN e INSCRICIÓN, 968351282 / 699786927, lidia.perez@fecoam.es | LUGAR: Concello de Alguazazs
Logotipo de Hazi
15/04/2024
HAZI

Transporte e benestar animal

Curso no que se analizarán diferentes aspectos relacionados cos animais que se transportan, desde a súa anatomía ata a súa seguridade e benestar, e darase a coñecer a nova lexislación ao respecto e as obrigas e deberes que supón para os transportistas.
Logotipo do IRIAF
15/04/2024
Centro Regional de Selección y Reproducción Animal (CERSYRA-IRIAF)

Alimentación en pequenos ruminantes leiteiros

Curso no que se estuda o esquema xeral do aparello dixestivo da ovella, a valoración nutricional da súa alimentación, os sistemas de racionamento e produción de leite. PROGRAMA | Enviar solicitude de asistencia formativa a: icersyra@jccm.es
cartel do curso de etiquetado de alimentos
10/04/2024
Simbiosis, S. Coop. Galega

Etiquetaxe dos alimentos de orixe animal

Curso en liña de 50 horas de duración no que se abordarán os aspectos específicos da etiquetaxe de todos os produtos de orixe animal: etiquetado de carnes e produtos cárnicos, leite e produtos lácteos, ovos e ovoprodutos, e produtos da pesca, e a lexislación de etiquetado dos alimentos. de orixe animal. PROGRAMA | INFORMACIÓN e CONTACTO, formacion
cartel do curso de trazabilidade
04/04/2024
Simbiosis, S. Coop. Galega

Trazabilidade nas empresas do sector alimentario

Curso en liña de 40 horas de duración sobre trazabilidade de especial interese para aqueles que traballan no sector alimentario (Veterinarios, Enxeñeiros Agrónomos, Biólogos e profesións afíns) e desexen implantar un sistema de trazabilidade nunha empresa. Este curso está acreditado polo Sistema Nacional de Saúde con 4,8 créditos de formación
Logotipo INTIA
19/02/2024
INTIA

Boas prácticas de hixiene no sector do mel

Boas prácticas de hixiene no sector do mel. Definición de mel, manexo das colmeas. PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN 948013052 | INTIA
Logotipo de EILZA
19/02/2024
EILZA

Tecnoloxía de iogur e leite fermentado

O curso abrangue o coñecemento das características físico-químicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analiza os procedementos de elaboración. PROGRAMA | INSCRICIÓN | CONTACTO: formacion@eilza.es e 654826419
curso ainia
19/02/2024
AINIA Learning

Desenvolvemento e implantación do Plan de Cultura de Seguridade Alimentaria

Este curso en liña permitirache planificar o proceso de identificación, medición e mellora da cultura de seguridade alimentaria da túa propia organización. Aprenderás que é a cultura e como implementar plans para mellorala. Consta dos seguintes módulos : Introdución á cultura da seguridade alimentaria Etapas e elementos clave na implantación dun