Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
XESTIÓN ECOLÓXICA DO SOLO
17/02/2025
Gobierno de Canarias

Xestión ecolóxica do solo

Sensibilizar sobre a complexidade do solo como sistema e a importancia de manter a súa saúde. Coñecer as principais propiedades físicas, químicas e biolóxicas do solo, a súa interrelación e importancia para manter a súa fertilidade e saúde. Coñecer a importancia da estrutura do solo, o ciclo do carbono e do nitróxeno como partes integrantes da
curso de mozos agricultores
14/02/2025
INALOCAL, SL

Curso de Jóvenes Agricultores en Aragón

Curso para Agricultores de Aragón para a incorporación a Empresa Agraria acreditada polo Goberno de Aragón con data 10/07/2018 e validado polo Servizo de Innovación e Transferencia Agroalimentaria da Consellería de Agricultura, Gandería e Medio Ambiente da Xunta de Aragón segundo o artigo 13.2 da Orde do 17 de decembro de 2017 segundo a normativa
cana
13/02/2025
CIFEA Torre Pacheco

Usos da cana na agricultura tradicional

Obxectivos: Este curso pretende recuperar os usos tradicionais da cana na agricultura tradicional en hortas familiares ecolóxicas para o autoconsumo, onde se pretende primar a economía circular e a reutilización e explotación dos produtos próximos. Esta formación promove o desenvolvemento rural e sostible do sector agrario, xa que supón coñecer
Curso de poda e enxerto de árbores froiteiras
10/02/2025
Consejería de Agricultura, Ganadería Pesca y Soberanía Alimentaria - Gobierno de Canarias

Curso de poda e enxerto de árbores froiteiras

Este curso de formación está dirixido fundamentalmente a mozos e mozas en proceso de incorporación ás responsabilidades da empresa agraria, que teñan concedida ou estean en vías de concesión dunha subvención, para facilitar a súa incorporación ao sector agrario, en concreto, aos solicitantes. para subvencións destinadas a apoiar a creación de
valoración agrícola
27/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Castilla y León y Cantabria.

Valoración agraria: conceptos e a súa aplicación práctica

Coñecer o valor real das cousas require continuamente valoración. Este valor pode variar dependendo da súa finalidade. Ás veces, coñecer este valor axúdanos a decidir se realizar ou non determinados investimentos (compra, venda, arrendamento, etc...). A través deste curso estudaranse as distintas finalidades existentes, así como a aplicación dos
curso fecoam
16/01/2025
FECOAM

Curso de bonificación Global GAP - GRASP e SPRING

Curso de bonificación Global GAP - GRASP e SPRING O departamento de Formación da Fecoam organiza o curso 'Global GAP- GRASP e PRIMAVERA' mediante formación subvencionada. DATAS E HORARIOS DE REALIZACIÓN 16 de xaneiro de 2025 Horario: 9:30 a 14:30 h. DURACIÓN E MODALIDADE 5 horas – Aula Virtual de Microsoft Teams CONTIDOS DO CURSO GLOBALG.AP IFA V6
pa
13/01/2025
HAZI

Impacto ambiental e xestión de residuos na carne de vacún

Tipoloxía da materia orgánica xerada nas explotacións gandeiras. Almacenamento, tratamentos e usos. Que supón o aporte de materia orgánica para os nosos solos? Normativa vixente e futura.
c.campo
11/12/2024
Hazi

Como cubrir o caderno de explotación dixital

Explicación práctica de como completar o novo caderno dixital das nosas explotacións agrarias e a súa integración no Sistema de Información das Explotacións Agrarias, Gandeiras e de Produción Agropecuaria (SIEX).
Curso de gasificación de oliveira na Porta de Segura
07/12/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
eco circ
01/12/2024
Metodo - Formación

Curso online gratuíto Integración da economía circular na xestión empresarial

Curso en liña gratuíto sobre Integración da economía circular na xestión empresarial para traballadores da Rexión de Murcia . Este curso ten un exame final presencial que se realizará na nosa sede de Murcia ( C/ Sierra Carbonera 3-5 Baixo ). Ocupacións e postos de traballo relacionados: técnicos superiores en organización e administración de
Curso de gasificación de olivas
29/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
ovino
29/11/2024
Form@carm

Benestar animal en ruminantes (ovellas e cabras)

Con este curso familiarizarase co benestar animal dos ruminantes (ovellas e cabras) nas instalacións gandeiras, coñecendo a súa normativa e os principais procedementos de actuación. CONTIDO: UNIDADE 1: BENESTAR NAS Ovellas E CABRAS Fisioloxía e percepción sensorial Necesidades básicas: alimentación, auga e abrigo Saúde física e mental UNIDADE 2
porcino
29/11/2024

Benestar animal en porcos

Con este curso coñecerás a normativa en materia de benestar animal porcino e as súas condicións de manexo e cría, así como os protocolos de limpeza e desinfección de instalacións e vehículos. UNIDADE 1: BENESTAR PORCINO Capítulo 1. Introdución Tema 1. Normativa Tema 2. Definición Capítulo 2. Anatomía, fisioloxía e etoloxía Tema 1. Anatomía Tema 2
cereais
28/11/2024
Hazi

Sector agrario: como avaliar e valorar os danos dos cultivos nos cereais

O seguro agrario como instrumento de xestión de riscos. O taxador e o taxador. Seguro de grans: cobertura e valoración.
1
28/11/2024
ARATRIA

Curso básico de prevención de riscos laborais no sector agrario

Dirixido a: Os empresarios do sector agrario e gandeiro que asuman persoalmente a actividade preventiva nas súas explotacións, segundo o disposto no Real decreto 39/1997. Traballadores do sector que realicen funcións de nivel básico en prevención de riscos laborais. Persoas que queiran adquirir coñecementos básicos en prevención de riscos laborais
Améndoa
27/11/2024
Itagra CT

Cultivo, manexo e poda da améndoa

A améndoa preséntase como un cultivo cun crecemento sostido, eficiente, que optimiza os recursos e os novos usos do solo, polo que é necesario formar a agricultores e investidores para que dispoñan da mellor información e dos coñecementos actualizados. Formarse no cultivo da améndoa para atender a demanda dun sector en constante crecemento
viñedo ilustrando curso de análise de bodega de baixo custo
26/11/2024
Hazi

Interpretación de análises enolóxicas e realización de análises sinxelas e de baixo custo en adega

Curso eminentemente práctico no que se traballará a análise dos resultados das análises recibidas e tamén que datos pode obter un mesmo na adega (acidez total, pH, acidez volátil, xofre libre,..)
oliveiral
25/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Estepa
22/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
curso tutorizado sustentable
21/11/2024
IFAPA

Xornada práctica "Titores sostibles: cambios para unha economía circular"

Esta xornada contará cunha parte teórica que terá lugar no salón de actos do IFAPA-Centro La Mojonera (Almería) e outra parte práctica guiada polos responsables do proxecto Recicland. Entre os seus contidos: Problemas no uso de materiais plásticos para as necesidades de replanteo e substitución. Prácticas de separación e reutilización mediante