Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

Logotipo de Fiware
16/06/2025
La Vega Innova
Campo de adestramento para expertos de FIWARE
A inscrición para este curso avanzado de 26 horas sobre tecnoloxía FIWARE está aberta ata o 11 de xuño e levará á certificación de Experto en FIWARE. Este curso foi deseñado pola Fundación FIWARE en
póster do curso
20/05/2025
UPM Universidad Politécnica de Madrid
Aplicacións da gandería de precisión
Organizado pola Universidade Politécnica de Madrid , este curso enmárcase na Estratexia de Dixitalización dos Sectores Agroalimentario, Forestal e Rural impulsada polo Ministerio de Agricultura, Pesca
DRONES AGRÍCOLAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Aplicacións de Big Data e IoT por satélite na monitorización de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, a Internet das Cousas (IoT) e a análise por satélite para o seguimento, a
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
Día de campo_ “Estratexias de xestión para recuperar a produtividade_ - agroecologia.net
30/05/2025
Organiza SEAE con la colaboración de la cooperativa ARAE

Estratexias de xestión para restaurar a produtividade dos cultivos de secaño

INTRODUCIÓN: Xornada de campo na que se explicarán as prácticas de rexeneración do solo, as estratexias de xestión da rotación e as variedades xenéticas resilientes , que permitirán a recuperación da produtividade nos cultivos de secaño en Castela e León. Tamén se incluirá formación en estratexias asociativas e cooperativas para a mellora da cadea
Etiquetado de alimentos: aplicación do Regulamento 1169/2011 Curso sobre etiquetado de alimentos: aplicación do Regulamento 1169/2011
12/05/2025
Simbiosis S. Coop. Galega

Etiquetado de alimentos: aplicación do Regulamento 1169/2011 Curso sobre etiquetado de alimentos: aplicación do Regulamento 1169/2011

Curso de etiquetaxe de alimentos: aplicación do Regulamento 1169/2011 144,00€ – 250,00€ PRÓXIMAS EDICIÓNS / MATRÍCULA ABERTA 12 de marzo - 16 de maio MODALIDADE: en liña 4,2 CFC - 35 horas O curso abrangue a lexislación xeral sobre etiquetaxe de alimentos dun xeito organizado, resumido e organizado, acompañado de numerosos exemplos de casos da vida
Agricultura autosuficiente
05/05/2025
Gobierno de Canarias

Agricultura autosuficiente

Mostrar o esquema a seguir para pasar de terras abandonadas ou improdutivas a terras cultivadas que permitan a autosuficiencia, reducindo ao mínimo os insumos empregados na xestión do sistema agrario.
intelixencia artificial
25/04/2025
Veraliment

Introdución á Intelixencia Artificial para o Sector Alimentario

Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica as etiquetas dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Por que iniciarse na Intelixencia Artificial con este curso? Deseñamos un curso específico para a industria alimentaria con numerosos casos prácticos que che axudarán a resolver os teus problemas
Permanente
Curso online: Xestión de residuos
Permanente

Curso online: Xestión de residuos

Descrición O curso está dirixido a calquera persoa interesada en adquirir coñecementos sobre a xestión de residuos. Goles Comprender a súa relevancia para o medio ambiente e a saúde pública. Familiarizarse coas leis e regulamentos relevantes. Identificar e clasificar os distintos tipos de residuos. Aprender técnicas e métodos eficaces e seguros
valoración agrícola
27/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Castilla y León y Cantabria.

Valoración agraria: conceptos e a súa aplicación práctica

Coñecer o valor real das cousas require continuamente valoración. Este valor pode variar dependendo da súa finalidade. Ás veces, coñecer este valor axúdanos a decidir se realizar ou non determinados investimentos (compra, venda, arrendamento, etc...). A través deste curso estudaranse as distintas finalidades existentes, así como a aplicación dos
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
pa
13/01/2025
HAZI

Impacto ambiental e xestión de residuos na carne de vacún

Tipoloxía da materia orgánica xerada nas explotacións gandeiras. Almacenamento, tratamentos e usos. Que supón o aporte de materia orgánica para os nosos solos? Normativa vixente e futura.
Curso de gasificación de oliveira na Porta de Segura
07/12/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
eco circ
01/12/2024
Metodo - Formación

Curso online gratuíto Integración da economía circular na xestión empresarial

Curso en liña gratuíto sobre Integración da economía circular na xestión empresarial para traballadores da Rexión de Murcia . Este curso ten un exame final presencial que se realizará na nosa sede de Murcia ( C/ Sierra Carbonera 3-5 Baixo ). Ocupacións e postos de traballo relacionados: técnicos superiores en organización e administración de
Curso de gasificación de olivas
29/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
porcino
29/11/2024

Benestar animal en porcos

Con este curso coñecerás a normativa en materia de benestar animal porcino e as súas condicións de manexo e cría, así como os protocolos de limpeza e desinfección de instalacións e vehículos. UNIDADE 1: BENESTAR PORCINO Capítulo 1. Introdución Tema 1. Normativa Tema 2. Definición Capítulo 2. Anatomía, fisioloxía e etoloxía Tema 1. Anatomía Tema 2
cereais
28/11/2024
Hazi

Sector agrario: como avaliar e valorar os danos dos cultivos nos cereais

O seguro agrario como instrumento de xestión de riscos. O taxador e o taxador. Seguro de grans: cobertura e valoración.
viñedo ilustrando curso de análise de bodega de baixo custo
26/11/2024
Hazi

Interpretación de análises enolóxicas e realización de análises sinxelas e de baixo custo en adega

Curso eminentemente práctico no que se traballará a análise dos resultados das análises recibidas e tamén que datos pode obter un mesmo na adega (acidez total, pH, acidez volátil, xofre libre,..)
oliveiral
25/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Estepa
22/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
curso tutorizado sustentable
21/11/2024
IFAPA

Xornada práctica "Titores sostibles: cambios para unha economía circular"

Esta xornada contará cunha parte teórica que terá lugar no salón de actos do IFAPA-Centro La Mojonera (Almería) e outra parte práctica guiada polos responsables do proxecto Recicland. Entre os seus contidos: Problemas no uso de materiais plásticos para as necesidades de replanteo e substitución. Prácticas de separación e reutilización mediante
Cartel do curso de biocompostaxe descentralizada
18/11/2024
IMIDRA

Deseño de sistemas de xestión descentralizada de biorresiduos e compostaxe

Coa inscrición aberta ata A INSCRICIÓN ABERTA ATA O LUNS 11 DE NOVEMBRO ÁS 14:00 horas, este curso mixto ten as seguintes temáticas: Agrocompostaxe e outras opcións de compostaxe descentralizada Custos, aforro e taxas Deseño de instalacións Dinámicas participativas de deseño, optimización e comunicación: Menú Mater. Seguimento e control Prevención
Curso de gasificación de oliveira en Cabra
11/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
curso Xestión sostible de residuos e subprodutos na Industria Láctea
04/11/2024
EILZA

Xestión sostible de residuos e subprodutos na industria láctea

Formación en liña teórico-práctica de 40 horas que aborda a xestión de residuos e subprodutos da industria láctea. Contido Introdución á xestión sostible de residuos e subprodutos – 5 horas Normativa e estratexias de sustentabilidade – 5 horas Tipos de residuos e subprodutos: 10 horas Estratexias de xestión sostible de residuos e subprodutos: 10