Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
pa
13/01/2025
HAZI

Impacto ambiental e xestión de residuos na carne de vacún

Tipoloxía da materia orgánica xerada nas explotacións gandeiras. Almacenamento, tratamentos e usos. Que supón o aporte de materia orgánica para os nosos solos? Normativa vixente e futura.
Curso de gasificación de oliveira na Porta de Segura
07/12/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de olivas
29/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
cereais
28/11/2024
Hazi

Sector agrario: como avaliar e valorar os danos dos cultivos nos cereais

O seguro agrario como instrumento de xestión de riscos. O taxador e o taxador. Seguro de grans: cobertura e valoración.
viñedo ilustrando curso de análise de bodega de baixo custo
26/11/2024
Hazi

Interpretación de análises enolóxicas e realización de análises sinxelas e de baixo custo en adega

Curso eminentemente práctico no que se traballará a análise dos resultados das análises recibidas e tamén que datos pode obter un mesmo na adega (acidez total, pH, acidez volátil, xofre libre,..)
oliveiral
25/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Estepa
22/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
curso tutorizado sustentable
21/11/2024
IFAPA

Xornada práctica "Titores sostibles: cambios para unha economía circular"

Esta xornada contará cunha parte teórica que terá lugar no salón de actos do IFAPA-Centro La Mojonera (Almería) e outra parte práctica guiada polos responsables do proxecto Recicland. Entre os seus contidos: Problemas no uso de materiais plásticos para as necesidades de replanteo e substitución. Prácticas de separación e reutilización mediante
Curso de gasificación de oliveira en Cabra
11/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Obradoiro de biosolarización con cultivos biocidas
23/07/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

Obradoiro de biosolarización con cultivos biocidas

Obradoiro de 5 horas de duración centrado na práctica da biosolarización con restos de cultivos hortícolas en invernadoiros. Contidos Experiencia práctica de cortar abonos verdes e incorporalos ao solo nun invernadoiro experimental. Economía circular cos insectos como ferramenta para desenvolver solos supresores de patóxenos Cultivos biocidas para
Curso de instalación de colmea itragra sobre akisplataforma
05/07/2024
Asociación palentina de agricultores e ITAGRA Formación

Introdución á apicultura. Instala o teu propio apiario

Durante as 30 horas de formación abórdanse os coñecementos básicos necesarios para o manexo das colmeas, a diversidade de cultivos e explotacións, o fomento da biodiversidade e a creación de emprego no medio rural. Contidos Bioloxía das abellas. Morfoloxía e organización social da colmea. Produtos apícolas e extracción de mel, pole, marmelada
Logotipo do IVIA
16/04/2024
IVIA

Obradoiro de novas ideas empresariais agroalimentarias

Obradoiro de novas ideas empresariais agroalimentarias. Teoría e práctica PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | Casa da Cultura, Praza Maior 2, 12132, Atzeneta del Maestrat, Castelló
Logotipo da agricultura ecolóxica da UE
15/04/2024
Instituto Tecnológico del Cantábrico

Agricultura ecolóxica

O obxectivo do curso presencial de 40 horas é adquirir os fundamentos relacionados coas técnicas básicas de xestión de explotacións agrícolas con métodos e prácticas ecolóxicas. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Logo do clúster alimentario de Galicia
15/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Desenvolvemento de Novos Produtos Alimentarios

O obxectivo xeral do curso presencial de 60 horas é proporcionar coñecementos, habilidades e ferramentas necesarias para comprender e aplicar procesos de innovación na creación e mellora de produtos alimentarios adaptados ás tendencias actuais do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguez, unitec@clusaga.org, 981 556
logo Asociación Española de Solos Vivos de Agricultura de Conservación
10/04/2024
Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos

Cubertas vexetais en viña. Claves para a súa implantación e desenvolvemento no marco dos ecoréximes da PAC

Curso teórico-práctico no que se afonda no coñecemento das cubertas vexetais en viñedo e se explicarán os aspectos clave sobre como implantar con éxito as cubertas, o seu manexo, momentos de control óptimo, maquinaria específica, así como cuestións a ter en conta. na xestión do viñedo baixo esta práctica. Ademais, analizaranse os requisitos dos
Logotipo INTIA
08/04/2024
INTIASA

Introdución á apicultura

Curso teórico-práctico de 40 horas de duración no que se imparte e mostra o traballo nun apiario, traballo de primavera e verán, formación de enxames, preparación da colleita e elaboración de mel monofloral. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 948013058
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Principios básicos da compostaxe de residuos agrícolas

Curso presencial de 25 horas sobre a xestión dos residuos e subprodutos agrícolas e gandeiros mediante a compostaxe: principios básicos e fases do proceso de compostaxe. PROGRAMA | LUGAR: CIFEA en Torre Pacheco, Murcia
21/02/2024
Hazi

SECTOR HORTICULARIO CONTROL DE CUSTOS EN HORTICULTURA

Cálculo do investimento inicial, dimensionamento segundo necesidades, amortización do investimento, presupostos, presupostos de custos, seguimento, etc.
Poda de inverno en árbores froiteiras
18/01/2024
Agrogip

Poda de inverno en árbores froiteiras

O obxectivo desta formación é coñecer os principios básicos da poda de árbores froiteiras, prestando especial atención ás consecuencias que xeramos con cada tipo de corte. Así, abordaranse os tipos de poda que existen nas árbores froiteiras de peixe e de pedra, en función do seu tipo de formación e estado vexetativo. PROGRAMA: Morfoloxía e
IFAPA
18/12/2023
IFAPA

Xornadas de produción de compost en oliveira

Contido (6 horas) : Valoración dos subprodutos das fábricas de aceite Elaboración de compost de alperujo Prácticas de produción de compost Alperujo