Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
ilustración da calidade nunha fábrica de leite
03/03/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo IFS v8: Contidos e proceso de certificación

DESTINATARIOS Profesionais do sector alimentario, Directores de Produción-Calidade e Compras, Consultores especializados, Técnicos destinados a realizar e apoiar auditorías, interesados nos requisitos de Seguridade Alimentaria na empresa. OBXECTIVOS Dar a coñecer os requisitos do protocolo IFS e os seus criterios de cumprimento. CONTIDOS O curso
campo de hortalizas
06/03/2025
IFAPA

Módulo xenérico: titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros

Prazo de solicitude ata o 20/02/2025 Observacións É imprescindible ter realizado previamente este curso para acceder a algún dos módulos específicos de produción integrada. Para ser admitido requírese estar en posesión do título universitario de Enxeñería Agrícola, Enxeñería Técnica Agrícola, Veterinaria ou títulos equivalentes. Poderán admitirse
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
cartel do curso
17/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Curso de Teledetección aplicada ao asesoramento

O uso de imaxes de satélite e ferramentas de teledetección é unha estratexia clave para mellorar a xestión dos cultivos e a análise das terras agrícolas. Este curso ofrece unha introdución práctica á teledetección, proporcionando os coñecementos imprescindibles para interpretar imaxes de satélite e extraer información relevante para as actividades
IR AGRIREGENCARBON
17/03/2025
GO AGRIREGENCARBON

Formación en liña sobre inserción rexenerativa do GO AGRIREGENCARBÓN

O Grupo Operativo AGRIREGENCARBÓN (Validación dunha proposta metodolóxica para a agricultura rexenerativa de carbono) organizou unha xornada formativa en liña a través de Zoom onde se tratarán os seguintes temas: • A cadea de subministración e o seu impacto na sustentabilidade. • Metodoloxías e normas empregadas na medida, redución e certificación
mercadotecnia e lexislación agrícola
24/03/2025
Gobierno de Canarias

Asociacionismo, comercialización e lexislación agraria

Identificar tipos de empresas e asociacións, así como as súas características xurídicas, económicas e fiscais. Coñecer as organizacións implicadas na creación dunha empresa ou asociación e tramitar a documentación necesaria. Recoñecer e valorar as vantaxes e beneficios fiscais do asociacionismo. Identificar e recoñecer formas de comercialización de
campo de manzanos
24/03/2025
Formación Agrónomos

Cultivos de servizo na agricultura de conservación

PRESENTACIÓN DO CURSO Os cultivos de servizo na agricultura de conservación incorpóranse co obxectivo de mellorar a saúde do solo, a biodiversidade e o rendemento dos principais cultivos sen ser necesariamente collidos para a súa comercialización, e pode ser unha oportunidade para incluílos nos produtos obtidos na explotación. Os cultivos de
cartel do curso
24/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Cultivos de servizo en agricultura de conservación, para asesores

Os cultivos de servizo convertéronse nunha ferramenta fundamental na agricultura de conservación , proporcionando beneficios esenciais ao solo e aos ecosistemas agrícolas. Aínda que non están destinados ao uso comercial, o seu uso en explotacións agrícolas mellora a estrutura e fertilidade do solo, evita a erosión, aumenta a biodiversidade e
cartel do curso
24/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Glutopeak, avaliación rápida da calidade do glute. IV webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: "Glutopeak, avaliación rápida da calidade do glute" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa