Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
https://akisplataforma.es/sites/default/files/2025-05/espacio-inquietudes-agricultura-ecologica-1-2048x610_0.jpg
18/10/2025
Espacio Inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid), aprenderás as tarefas clave dun horto de cultivo ecolóxico dun xeito práctico: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, plantación, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro e moito máis. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
preocupacións-espaciais-agricultura-ecolóxica-
28/09/2025
Espacio Inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid), aprenderás as tarefas clave dun horto de cultivo ecolóxico dun xeito práctico: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, plantación, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro e moito máis. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
Permanente
sustentabilidade na produción agrícola
Permanente
Plataforma Tierra

Sostibilidade na produción agrícola

Este curso en liña abordará como producir máis alimentos con menos recursos naturais e, ao mesmo tempo, preservar o medio ambiente. Obxectivos do curso: Promover a sustentabilidade ambiental na produción agrícola Promover o uso eficiente dos fertilizantes e a xestión dos residuos agrícolas Implementar técnicas de xestión integrada de pragas (MIP) e
preocupacións-espaciais-agricultura-ecolóxica-
07/06/2025
Espacio Inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid), aprenderás as tarefas clave dun horto de cultivo ecolóxico dun xeito práctico: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, plantación, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro e moito máis. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
Manipulador de subministracións de auga potable e produtos desinfectantes biocidas (TP4 e TP5)
06/06/2025

Manipulador de subministracións de auga potable e produtos desinfectantes biocidas (TP4 e TP5)

Dirixido a: TRABALLADORES DE MANTEMENTO EN CONTACTO COAS INSTALACIÓNS DE AUGA POTABLE (CINSTORS, DEPÓSITOS, ACUMULADORES, REDE DE DISTRIBUCIÓN, ETC.) PERSOAL DE MOSTRAXE DE AUGA E PERSOAL QUE REALIZA DETERMINACIÓNS “IN SITU”. PERSOAL DE LABORATORIO QUE ANALIZA AUGA. XERENTES E EMPRESAS FORENSES DE ALIMENTOS NO SECTOR DA XESTIÓN DA AUGA. Obxectivos
Curso de gasificación de oliveira na Porta de Segura
07/12/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
eco circ
01/12/2024
Metodo - Formación

Curso online gratuíto Integración da economía circular na xestión empresarial

Curso en liña gratuíto sobre Integración da economía circular na xestión empresarial para traballadores da Rexión de Murcia . Este curso ten un exame final presencial que se realizará na nosa sede de Murcia ( C/ Sierra Carbonera 3-5 Baixo ). Ocupacións e postos de traballo relacionados: técnicos superiores en organización e administración de
Curso de gasificación de olivas
29/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
porcino
29/11/2024

Benestar animal en porcos

Con este curso coñecerás a normativa en materia de benestar animal porcino e as súas condicións de manexo e cría, así como os protocolos de limpeza e desinfección de instalacións e vehículos. UNIDADE 1: BENESTAR PORCINO Capítulo 1. Introdución Tema 1. Normativa Tema 2. Definición Capítulo 2. Anatomía, fisioloxía e etoloxía Tema 1. Anatomía Tema 2
oliveiral
25/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Estepa
22/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Cabra
11/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
curso Xestión sostible de residuos e subprodutos na Industria Láctea
04/11/2024
EILZA

Xestión sostible de residuos e subprodutos na industria láctea

Formación en liña teórico-práctica de 40 horas que aborda a xestión de residuos e subprodutos da industria láctea. Contido Introdución á xestión sostible de residuos e subprodutos – 5 horas Normativa e estratexias de sustentabilidade – 5 horas Tipos de residuos e subprodutos: 10 horas Estratexias de xestión sostible de residuos e subprodutos: 10
Curso de instalación de colmea itragra sobre akisplataforma
05/07/2024
Asociación palentina de agricultores e ITAGRA Formación

Introdución á apicultura. Instala o teu propio apiario

Durante as 30 horas de formación abórdanse os coñecementos básicos necesarios para o manexo das colmeas, a diversidade de cultivos e explotacións, o fomento da biodiversidade e a creación de emprego no medio rural. Contidos Bioloxía das abellas. Morfoloxía e organización social da colmea. Produtos apícolas e extracción de mel, pole, marmelada
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Prevención e redución do desperdicio alimentario

Curso de 20 horas no que os participantes poderán desenvolver o seu Plan para previr e reducir as perdas e desperdicios de alimentos, cuantificar as perdas, identificar puntos críticos, entre outros temas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
Logotipo do IVIA
16/04/2024
IVIA

Obradoiro de novas ideas empresariais agroalimentarias

Obradoiro de novas ideas empresariais agroalimentarias. Teoría e práctica PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | Casa da Cultura, Praza Maior 2, 12132, Atzeneta del Maestrat, Castelló
Logotipo da agricultura ecolóxica da UE
15/04/2024
Instituto Tecnológico del Cantábrico

Agricultura ecolóxica

O obxectivo do curso presencial de 40 horas é adquirir os fundamentos relacionados coas técnicas básicas de xestión de explotacións agrícolas con métodos e prácticas ecolóxicas. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Logo do clúster alimentario de Galicia
15/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Desenvolvemento de Novos Produtos Alimentarios

O obxectivo xeral do curso presencial de 60 horas é proporcionar coñecementos, habilidades e ferramentas necesarias para comprender e aplicar procesos de innovación na creación e mellora de produtos alimentarios adaptados ás tendencias actuais do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguez, unitec@clusaga.org, 981 556
Logotipo INTIA
08/04/2024
INTIASA

Introdución á apicultura

Curso teórico-práctico de 40 horas de duración no que se imparte e mostra o traballo nun apiario, traballo de primavera e verán, formación de enxames, preparación da colleita e elaboración de mel monofloral. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 948013058
Portada do curso de produción ecolóxica ECOVALIA
03/04/2024
ECOVALIA

Produción ecolóxica

Formación en liña de 80 horas para profesionais que desexen xestionar unha explotación en produción ecolóxica, que ten como obxectivo ofrecer os coñecementos necesarios para poder xestionar unha explotación en produción ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 34955018961 e formacion@ecovalia.org