Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
cartel do curso
12/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Control de calidade de grans e fariñas. I webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: “Control de calidade de grans e fariñas” 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 h Manuel Gómez Pallarés. Profesor da área de Tecnoloxía dos Alimentos da
iber
03/02/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

IBER: Modelado Hidráulico para Clasificación de Balsas

Este curso de modelización hidráulica con IBER está pensado para dotar ao alumno das ferramentas e coñecementos necesarios para realizar simulacións de inundacións provocadas por un posible colapso no encoro de contención dos depósitos de auga e avaliar así as súas posibles consecuencias sobre o territorio, de tal forma. que permite clasificar a
Ilustración gráfica para a escola de investimento GoNexus
15/01/2025
GO NEXUS

GoNexus Winter School: dando forma ao WEFE Nexus para un futuro sustentable

Un curso único sobre estratexias avanzadas de xestión integrada de recursos no marco do proxecto GoNexus. Modo en liña aberta ata o 13 de xaneiro de 2025. A GoNexus Winter School convida a profesionais e estudantes avanzados a afondar na modelización do nexo WEFE (Auga-Alimento-Enerxía- Ecosistemas ) como base para o desenvolvemento sostible. Este
reto agroslab
20/12/2024
AGROSLAB

O RETO no Sector do Tratamento: normativa e ferramentas aGROSlab

O RETO no Sector do Tratamento está regulado polo Real Decreto 285/2021 , que supuxo un cambio relevante na situación da distribución e utilización de produtos fitosanitarios e para os efectos do contido desta xornada naquelas “empresas” que realicen tratamentos a terceiros. Coa nova normativa, calquera gandeiro que realice solicitudes fóra da súa
nvdi
13/12/2024
AGROSLAB

Taller de teledetección por satélite en agricultura: índices NDVI e NDMI

Neste obradoiro de Teledetección por Satélite en Agricultura presentamos o novo módulo da nosa plataforma aGROSlab Ecosistema Agrícola Dixital. O módulo de Teledetección pódese contratar xunto co Caderno Dixital de Explotación ou con Asesoramento a Explotacións Agrarias . Este obradoiro divídese en dúas partes, unha primeira na que sentaremos as
webinar eu farmbook
12/12/2024
MAPA

Webinar: EU-FARMBOOK «O lugar para gardar os teus materiais cun enfoque práctico»

Webinar organizado no marco do proxecto europeo EU-FarmBook , que se celebrará o 12 de decembro. Este evento está organizado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) e a Escola de Organización Industrial (EOI) , e ten como obxectivo dar a coñecer o uso da plataforma dixital EU-FarmBook. Programa: EU-FarmBook. Depósito de
curso de emprendemento rural
24/09/2024
RedPAC

Emprendemento no rural, a través de RedPAC

Ata o 9 de setembro está aberto o prazo de inscrición para dúas novas edicións do curso de formación a distancia (streaming) : “Emprendemento no rural”, organizado por RedPAC : A décima edición do curso desenvolverase entre o 24 de setembro e o 17 de outubro de 2024, en horario de mañá , de 10 a 14 h. A XI edición do curso desenvolverase entre o 15
Curso de sustentabilidade e sistemas alimentarios en Menorca.
11/07/2024
UNED

Sostibilidade e sistemas alimentarios

Desde un enfoque multidisciplinar, abordarase a relación entre as Reservas da Biosfera como territorios, cuxo obxectivo é harmonizar a conservación da diversidade biolóxica e cultural, e o desenvolvemento económico e social a través da relación entre as persoas e a natureza. A contorna escollida para este debate é a illa de Menorca, que ofrece
logotipo de formación agroalimentaria
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacto do cambio climático na agricultura de regadío: estratexias de adaptación

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia continental

Curso online de 10 horas de duración no que coñecerás a variedade de climas continentais e de transición que se dan no interior da Península Ibérica, segundo esteamos na meseta norte ou sur, a altitude do viñedo, a súa orientación ou as variedades. cos que se elaboran os viños. As prácticas de viticultura e enoloxía variarán para adaptarse ás
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima cálido

Curso online de 10 horas de duración no que se coñece as características especiais e a adaptación biolóxica das variedades de uva de territorios de clima mediterráneo con altas temperaturas e períodos de seca.
cartel do curso de trazabilidade
04/04/2024
Simbiosis, S. Coop. Galega

Trazabilidade nas empresas do sector alimentario

Curso en liña de 40 horas de duración sobre trazabilidade de especial interese para aqueles que traballan no sector alimentario (Veterinarios, Enxeñeiros Agrónomos, Biólogos e profesións afíns) e desexen implantar un sistema de trazabilidade nunha empresa. Este curso está acreditado polo Sistema Nacional de Saúde con 4,8 créditos de formación
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima temperado frío

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as características especiais das variedades de uva mellor adaptadas aos climas do norte de España e zonas montañosas, a súa morfoloxía, os viños que elaboran e as harmonías gastronómicas máis exitosas.
Logotipo do programa PRIMA
12/03/2024
Plataforma Tierra

Como optimizar o rego e a fertilización dos cultivos de tomate nun invernadoiro

Webinar das ferramentas e resultados do proxecto iGUESS-MED do programa PRIMA financiado pola UE para a xestión sostible do rego e fertilización do cultivo de tomate de invernadoiro a partir da información climática rexistrada no invernadoiro e información básica sobre o sistema de cultivo. Neste proxecto participaron centros de investigación