Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
curso de emprendemento rural
24/09/2024
RedPAC

Emprendemento no rural, a través de RedPAC

Ata o 9 de setembro está aberto o prazo de inscrición para dúas novas edicións do curso de formación a distancia (streaming) : “Emprendemento no rural”, organizado por RedPAC : A décima edición do curso desenvolverase entre o 24 de setembro e o 17 de outubro de 2024, en horario de mañá , de 10 a 14 h. A XI edición do curso desenvolverase entre o 15
Logotipo de Hazi
14/05/2024
HAZI

Horticultura orgánica básica

Curso teórico-práctico de formación xeral sobre os conceptos básicos necesarios para poñer en marcha unha empresa hortícola: preparación de parcelas para a plantación, especies e o seu manexo, plantación ou sementeira, enfermidades e pragas, control mediante técnicas agroecolóxicas, etc.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Redes de cooperación e apoio ao campesiñado

Curso de 20 horas de duración para promover pequenos produtores, proxectos agrarios e agroalimentarios para que se agrupen para facer viables os seus proxectos produtivos a través de principios e prácticas cooperativas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam
Logotipo do IVIA
22/04/2024
IVIA

Mellora da comercialización agroalimentaria

Mellora da comercialización agroalimentaria. Novos conceptos de comercialización agroalimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | CEDES Segorbe, Praza Almudín 1, 12400, Segorbe, Castellón
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia continental

Curso online de 10 horas de duración no que coñecerás a variedade de climas continentais e de transición que se dan no interior da Península Ibérica, segundo esteamos na meseta norte ou sur, a altitude do viñedo, a súa orientación ou as variedades. cos que se elaboran os viños. As prácticas de viticultura e enoloxía variarán para adaptarse ás
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima cálido

Curso online de 10 horas de duración no que se coñece as características especiais e a adaptación biolóxica das variedades de uva de territorios de clima mediterráneo con altas temperaturas e períodos de seca.
Logotipo do IVIA
16/04/2024
IVIA

Obradoiro de novas ideas empresariais agroalimentarias

Obradoiro de novas ideas empresariais agroalimentarias. Teoría e práctica PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | Casa da Cultura, Praza Maior 2, 12132, Atzeneta del Maestrat, Castelló
Logotipo do IVIA
11/04/2024
IVIA

Mellora e comercialización do agroalimentario e agroturismo

Mellora e comercialización do agroalimentario e agroturismo. Novos conceptos de marketing. PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | Edificio Glorieta Calle Frei Bonifacio Ferrer 3, 12400 Segorbe, Castellón
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima temperado frío

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as características especiais das variedades de uva mellor adaptadas aos climas do norte de España e zonas montañosas, a súa morfoloxía, os viños que elaboran e as harmonías gastronómicas máis exitosas.
logotipo de formación agroalimentaria
22/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Asesoramento en agricultura ecolóxica

Curso gratuíto que ofrece unha visión xeral da regulación da produción agrícola ecolóxica, e dos fundamentos básicos deste tipo de produción. O curso pode realizarse nun prazo de 45 días despois da inscrición no Campus do Curso de Ministerio Masivo . PROGRAMA XERAL DO CURSO: Introdución á agricultura ecolóxica Regulamento e control da UE. Período
Logotipo do IVIA
11/03/2024
IVIA

Agroturismo e desenvolvemento local

Agroturismo e desenvolvemento local. Ideas e modelos de negocio de agroturismo. PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | CEDES C. Via Augusta s/n, 12194, Vall D'Alba, Castelló
Logotipo do IRIAF
04/03/2024
IRIAF

Cultivo da trufa: Iniciación

Curso de iniciación ao cultivo da trufa en Guadalaxara. APLICACIÓN | INSCRICIÓN en secretaria.ciapa@jccm.es | Centro de Investigación Apícola e Agroambiental de Marchamalo, Guadalaxara
Logotipo do IVIA
19/02/2024
IVIA

Comercialización de produtos agrícolas e alimentarios

Novos conceptos de comercialización agroalimentaria, produtos e alimentos PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_carcaixent@gva.es | 962469860 | Mancomunidade de Municipios Avda Diputación, 28 46147 Casas Altas, Valencia
Logotipo de Hazi
23/01/2024
HAZI

Cultivos extensivos: planificación e xestión

Cronograma de produción. Rotación de cultivos. Planificación da labra. Previsión de compra. Prevención de riscos e seguridade na explotación. Protocolo de traballo. Contratación persoal. Dirixido a persoas que queiran incorporarse á actividade no sector agrario, concretamente en cultivos extensivos. Prezo: 36€
Estratexias para mellorar o rendemento dos cultivos
16/11/2022
Biomemakers

Estratexias para mellorar o rendemento dos cultivos

Webinar. Estratexias para mellorar o rendemento dos cultivos Presentaranse casos que explicarán como se utilizou a tecnoloxía BeCrop® para desenvolver estratexias eficaces para promover a saúde do solo con especial atención á mellora dos rendementos. Centrarase en identificar as causas do baixo rendemento en determinadas zonas dunha explotación de