Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos
28/06/2024
HAZI

Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos

Seminario web de 3 horas dirixido a coñecer actores clave e expertos para revelar os puntos máis importantes da transición enerxética a través dos datos . Datos, IoT e IA para aforrar enerxía na industria agroalimentaria A través das súas experiencias, verán de primeira man como os datos, IoT e IA conseguen mellorar a eficiencia enerxética e
logotipo de formación agroalimentaria
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacto do cambio climático na agricultura de regadío: estratexias de adaptación

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Prevención e redución do desperdicio alimentario

Curso de 20 horas no que os participantes poderán desenvolver o seu Plan para previr e reducir as perdas e desperdicios de alimentos, cuantificar as perdas, identificar puntos críticos, entre outros temas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
logotipo de formación agroalimentaria
23/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Uso de big data, sensores e teledetección para calcular as doses de rega

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
Logotipo da agricultura ecolóxica da UE
15/04/2024
Instituto Tecnológico del Cantábrico

Agricultura ecolóxica

O obxectivo do curso presencial de 40 horas é adquirir os fundamentos relacionados coas técnicas básicas de xestión de explotacións agrícolas con métodos e prácticas ecolóxicas. PROGRAMA | INSCRICIÓN
logotipo de formación agroalimentaria
10/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Aplicación de metodoloxías de eficiencia enerxética e sustentabilidade no uso da auga para rego

Nos últimos anos aplicáronse metodoloxías de eficiencia enerxética, como a fotovoltaica e outras, así como o uso da auga desde un punto de vista sostible, tendo implantadas novas aplicacións avaladas pola Universidade e as empresas do Sector. Trátase de transmitir estas técnicas e compartir as experiencias adquiridas polo Ministerio de Agricultura
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Principios básicos da compostaxe de residuos agrícolas

Curso presencial de 25 horas sobre a xestión dos residuos e subprodutos agrícolas e gandeiros mediante a compostaxe: principios básicos e fases do proceso de compostaxe. PROGRAMA | LUGAR: CIFEA en Torre Pacheco, Murcia
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Incorporación. Condicionalidade

O obxectivo do curso presencial de 10 horas é dar a coñecer aos agricultores e gandeiros, mozos agricultores e gandeiros, propietarios forestais, outros xestores de terras e pemes das zonas rurais da Rexión de Murcia, o concepto de condicionalidade nos ámbitos do medio ambiente. , boas condicións agrarias e ambientais, sanidade pública e
Logotipo da FECOAM
03/04/2024
FECOAM

Control de auga e nitróxeno na produción agrícola

Curso presencial de 10 horas de duración que ten como finalidade formar e familiarizar aos técnicos do sector cos resultados das análises de solo, auga e fertilizantes facilitadas ás instalacións para realizar cálculos de balance de nitróxeno e doses de nitróxeno a achegar nas parcelas tendo en conta o implantación da nova tecnoloxía existente ao
Portada do curso de produción ecolóxica ECOVALIA
03/04/2024
ECOVALIA

Produción ecolóxica

Formación en liña de 80 horas para profesionais que desexen xestionar unha explotación en produción ecolóxica, que ten como obxectivo ofrecer os coñecementos necesarios para poder xestionar unha explotación en produción ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 34955018961 e formacion@ecovalia.org
Logotipo INTIA
12/03/2024
HAZI

Adaptación do viñedo ao cambio climático. Traballo e experimentación na Rioxa Alavesa

A recuperación da diversidade vitícola pode ser un elemento clave á hora de afrontar procesos de cambio nos nosos viñedos, como, por exemplo, na adaptación á viticultura ecolóxica ou na estratexia contra o cambio climático. Poñeranse en común exemplos concretos de proxectos piloto na nosa zona.
ordenador portátil con teclado persoa
01/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Curso de Asesoramento en Agricultura Ecolóxica

O obxectivo deste curso en liña do Campus Virtual do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación é ofrecer unha visión xeral da regulación da produción agrícola ecolóxica, e dos fundamentos básicos deste tipo de produción. INSCRICIÓN
Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo
06/11/2023
Ciheam

Integración do enfoque do nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo

Motivos fundamentais para asistir a este curso Obtén unha visión profunda dos complexos desafíos que rodean o nexo WEFE na agricultura de regadío mediterráneo e as súas implicacións para a seguridade alimentaria e a preservación da natureza Comprender a natureza e as complexidades das compensacións entre os compoñentes de WEFE nun ambiente
Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación
16/10/2023
Ciheam

Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación

Motivos para asistir ao curso Obter coñecementos actualizados dos procesos internacionais de notificación, eliminación de emisións de GEI e eliminación de C na agricultura; Adquirir unha mellor comprensión das fontes e factores que controlan as emisións de GEI e o secuestro de carbono nos sistemas de cultivo; Ter unha visión xeral dos métodos de
https://www.formacionagronomos.es/curso/curso-calculo-de-la-huella-de-carbono-y-la-huella-hidrica
03/10/2023
Formación Agrónomos

Cálculo da pegada de carbono e da pegada hídrica

PRESENTACIÓN DO CURSO O sistema agroalimentario é un dos principais sectores responsables da degradación ambiental. Hoxe é o maior usuario de auga doce a nivel mundial: a agricultura representa o 70% da auga doce extraída do mundo. O sistema alimentario tamén é responsable de entre o 21% e o 37% das emisións totais de gases de efecto invernadoiro
Curso en liña sobre Sostibilidade na produción agrícola
08/06/2023
PlataformaTierra

Curso en liña sobre Sostibilidade na produción agrícola

Só para estudantes da Comunidade Valenciana vinculados ao sector agroalimentario A palabra sustentabilidade pasou, en poucos anos, de ser utilizada en círculos moi restrinxidos a ser utilizada profusamente nos medios de comunicación e nas nosas conversas. Aplícase en todos os ámbitos da sociedade, como reflicte o feito de que mesmo a ONU estableceu
curso de pegada hídrica
01/12/2022
COIAL

Curso de pegada hídrica no sector agroalimentario

Pegada hídrica no sector agroalimentario. Que é, como calculalo e por que se calcula? Obxectivos: Adquirir un bo coñecemento das metodoloxías, fontes de información e ferramentas aplicables para o cálculo da pegada hídrica Aprender a calcular a pegada hídrica dun produto agroalimentario Datas lectivas: 1, 7, 12, 15 e 19 de decembro PREFERENCIA