Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
1
28/11/2024
ARATRIA

Curso básico de prevención de riscos laborais no sector agrario

Dirixido a: Os empresarios do sector agrario e gandeiro que asuman persoalmente a actividade preventiva nas súas explotacións, segundo o disposto no Real decreto 39/1997. Traballadores do sector que realicen funcións de nivel básico en prevención de riscos laborais. Persoas que queiran adquirir coñecementos básicos en prevención de riscos laborais
Améndoa
27/11/2024
Itagra CT

Cultivo, manexo e poda da améndoa

A améndoa preséntase como un cultivo cun crecemento sostido, eficiente, que optimiza os recursos e os novos usos do solo, polo que é necesario formar a agricultores e investidores para que dispoñan da mellor información e dos coñecementos actualizados. Formarse no cultivo da améndoa para atender a demanda dun sector en constante crecemento
Logotipo de Hazi
20/06/2024
HAZI

Como cubrir o caderno de explotación dixital

Explicación práctica de como se deben integrar as explotacións agrarias no Sistema de Información das Explotacións Agrarias, Gandeiras e de Produción Agropecuaria (SIEX). Dirixido a titulares de explotacións agrarias e representantes de empresas relacionadas coa dita actividade PROGRAMA
Logotipo de Hazi
14/05/2024
HAZI

Horticultura orgánica básica

Curso teórico-práctico de formación xeral sobre os conceptos básicos necesarios para poñer en marcha unha empresa hortícola: preparación de parcelas para a plantación, especies e o seu manexo, plantación ou sementeira, enfermidades e pragas, control mediante técnicas agroecolóxicas, etc.
logo Servizo de Formación e Transferencia de Tecnoloxía da Rexión de Murcia
08/04/2024
SFTT

Incorporación. Condicionalidade

O obxectivo do curso presencial de 10 horas é dar a coñecer aos agricultores e gandeiros, mozos agricultores e gandeiros, propietarios forestais, outros xestores de terras e pemes das zonas rurais da Rexión de Murcia, o concepto de condicionalidade nos ámbitos do medio ambiente. , boas condicións agrarias e ambientais, sanidade pública e
dron
05/03/2024
FADEMUR

Curso de manexo de drones "FADEMUR Vuela" (Estremadura, Castela-A Mancha, A Rioxa)

Para potenciar as mulleres pilotos de drons rurais, estanse a desenvolver 3 cursos de pilotaxe e especialización en agricultura de precisión ou fins audiovisuais. INSCRICIÓN EXTREMADURA | INSCRICIÓN CASTELA-A MANCHA | INSCRICIÓN A RIOJA
planificación
23/01/2024

Planificación e xestión da empresa hortícola

Cronograma de produción. Planificación da obra a realizar. Previsión de compra. Rotación de cultivos. Xestión de persoal. Dirixido a persoas que queiran incorporarse á actividade no sector da horticultura. Prezo: 36€
https://agroecologia.net/que-hacemos/agenda/#event=76230461;instance=20230516000000?popup=1
16/05/2023
Agroecología.net

Nova normativa sobre produción ecolóxica

O 1 de xaneiro de 2022 entrou en vigor o RE 2018/848, de produción ecolóxica e etiquetaxe de produtos ecolóxicos, para seguir garantindo produtos de alto valor engadido, sans, nutritivos e seguros para a saúde e o medio ambiente. Nestas xornadas abordaranse os principais cambios na produción vexetal e gandeira, a transformación e tamén a etiquetaxe
http://www.cooperativesagroalimentariescv.com/portfolio/11-05-23-prl-en-el-sector-agrario/
11/05/2023
Cooperatives Agroalimentaries CV

Riscos laborais no Sector Agrario

OBXECTIVOS Analizar a estabilidade do tractor agrícola fronte ao envorco. Coñecer os indicadores que permiten avaliar a dita estabilidade. Respectar os fundamentos físicos dos factores causantes da inestabilidade que pode provocar un accidente de envorco. Saber aplicar medidas preventivas e normas de seguridade durante a condución. Comprender as