Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
cartel do curso
11/03/2025
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Sostibilidade e Agricultura de Precisión, Malagón

Sabías que a través da agricultura de precisión axúdanos a ser máis sostibles? OBXECTIVOS XERAIS Vivimos tempos nos que a sustentabilidade das nosas explotacións e a súa resistencia ante o cambio climático e outros factores externos é clave para garantir que, mañá, sigamos tendo cultivos rendibles. A aplicación da Axenda 2030 e os principios do
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
prensa de aceite
10/03/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: olivicultura

Adestramento combinado con 270 horas Prazo de solicitude ata o 23/02/2025 Esta actividade está cofinanciada nun 85% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural , dentro do Plan Estratéxico da PAC 2023-2027. Módulos EMPRESA AGRARIA AGRONOMÍA E PODA DO OLIVEIRO APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIONISMO E
xenial
07/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Valoración de árbores e arbustos ornamentais. Granada Standard 2020

Despois da publicación en 1990 da primeira versión da Norma, a súa primeira revisión en 1999, unha segunda revisión en 2006, que foi corrixida en 2007, aparece a nova Norma Granada 2020. Nesta revisión da Norma introdúcense algunhas variacións substanciais con respecto ás anteriores, tanto no que se refire aos métodos e fórmulas de cálculo como aos
campo de hortalizas
06/03/2025
IFAPA

Módulo xenérico: titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros

Prazo de solicitude ata o 20/02/2025 Observacións É imprescindible ter realizado previamente este curso para acceder a algún dos módulos específicos de produción integrada. Para ser admitido requírese estar en posesión do título universitario de Enxeñería Agrícola, Enxeñería Técnica Agrícola, Veterinaria ou títulos equivalentes. Poderán admitirse
ilustración da calidade nunha fábrica de leite
03/03/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo IFS v8: Contidos e proceso de certificación

DESTINATARIOS Profesionais do sector alimentario, Directores de Produción-Calidade e Compras, Consultores especializados, Técnicos destinados a realizar e apoiar auditorías, interesados nos requisitos de Seguridade Alimentaria na empresa. OBXECTIVOS Dar a coñecer os requisitos do protocolo IFS e os seus criterios de cumprimento. CONTIDOS O curso
transporte porcino
27/02/2025
CONSULTORA DE FORMACIÓN, S.C.

Curso de Benestar Animal para transportistas e gandeiros

Curso de Benestar Animal de 30 horas para transportistas e gandeiros, en horario de tarde.
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
pemento vermello no arbusto
26/02/2025
Cajamar y Cohexpal

Incidencia e control biolóxico de Thrips parvispinus e araña vermella. Campaña 2024/25

Formación presencial especializada que abordará a incidencia e o control biolóxico de Thrips parvispinus e araña vermella na campaña 2024/25 Presentaranse os efectos que as pragas Thrips parvispinus e Tetranychus urticae están a provocar nos cultivos de pemento e a estratexia para o seu control dentro da Xestión Integrada de Pragas . Nos últimos
granxa de ovellas
20/02/2025
Servicio de Formación del Medio Rural

Curso de praguicidas para uso gandeiro - Nivel básico

Curso de Praguicidas para Uso Gandeiro - Nivel Básico, 25 horas, en horario de tarde. Observacións: Cursos cofinanciados por FEADER (85%), Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (3,72%) e Xunta de Estremadura (11,28%) baseados no programa de formación continua da Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural contemplado no PDR de Estremadura
APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO
18/02/2025
IFAPA

Aplicador de produtos fitosanitarios. Nivel cualificado

Contidos Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan. Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección vexetal. Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: DIVERSIFICACIÓN
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Diversificación

Módulos EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/03/2025 Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Observacións Módulo común: válido para calquera sector do Programa de Incorporación de Mozos ás Empresas Agrarias. Contidos Melloras estruturais das explotacións Investimentos recomendados e as súas fontes de financiamento. Formas de implicación dos profesionais
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: FROTICULTURA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Fruticultura

MÓDULOS EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/02/2025 Mañá: 09:00h-15:00h Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Contidos Melloras estruturais da explotación Investimentos recomendados e fontes de financiamento para eles Formas de implicación dos profesionais agrarios A primeira instalación de mozos agricultores Plans de mellora Plan de explotacións e
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: AGRICULTURA INTENSIVA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Agricultura intensiva

Módulos SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE EMPRESA AGRARIA APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIÓN E MARKETING AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN TÉCNICAS DE CULTIVO CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO
17/02/2025
IFAPA

Aplicador de produtos fitosanitarios. Nivel cualificado

Contidos Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan. Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección vexetal. Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: GANDERÍA VINCULADA Á TERRA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Gandería vinculada á terra

Módulos EMPRESA AGRARIA ASOCIACIONISMO E COMERCIALIZACIÓN CONTABILIDADE E INICIACIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS INSTALACIÓNS E XESTIÓN GANDEIRA ALIMENTOS. PRODUCIÓN E CONSERVACIÓN FORRAXEIRA XESTIÓN DA REPRODUCIÓN. LACTANCIA, CREACIÓN E RECREACIÓN SANIDADE E HIXIENE GANDERÍA
curso de operadores
17/02/2025
Consejería de Agricultura, Ganadería, Mundo Rural y Medio Ambiente

Curso para operadores hortícolas profesionais

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente organiza a terceira edición do Curso para operadores profesionais de plantas, co obxectivo de informar aos asistentes sobre a nova lexislación da Unión Europea en relación ás pragas reguladas en material de multiplicación, reprodución e mudas de diferentes especies vexetais
cabra no mato
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: gandería vinculada á terra

Módulos: EMPRESA AGRARIA ASOCIACIÓN E MARKETING CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS INSTALACIÓNS E XESTIÓN GANDEIRA ALIMENTACIÓN. PRODUCIÓN E CONSERVACIÓN FORRAXEIRA XESTIÓN DA REPRODUCIÓN. LACTANCIA, CRÍA E CREACIÓN SAÚDE E HIXIENE DA GANDEIRA