Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
cartel do curso
24/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Glutopeak, avaliación rápida da calidade do glute. IV webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: "Glutopeak, avaliación rápida da calidade do glute" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
MÓDULO ESPECÍFICO: TITULACIÓN DE TÉCNICOS EN PRODUCIÓN INTEGRADA DE VIÑA
17/02/2025
IFAPA

Módulo específico: titulación de técnicos en produción integrada de vide

Contidos - Normativa específica: Análise da Normativa Específica de Produción Integrada da Viña e a súa aplicación. - Características agronómicas e material vexetal. - Preparación do terreo, sementeira/plantación. - Enmendas e fertilización. - Xestión da cuberta de solo e vexetación. - Poda/Aclareo. - Necesidades de auga dos cultivos e xestión do
cartel do curso
12/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Control de calidade de grans e fariñas. I webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: “Control de calidade de grans e fariñas” 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 h Manuel Gómez Pallarés. Profesor da área de Tecnoloxía dos Alimentos da
Fitosanitarios
10/12/2024
Itagra Formación

Curso de formación de usuarios profesionais e vendedores de produtos fitosanitarios. Imprescindible

estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Produción integrada e produción ecolóxica. Síntomas de intoxicación e recomendacións para o usuario. Casos prácticos. Medidas de redución de riscos e medidas de emerxencia en caso de contaminación accidental. Riscos para o consumidor por residuos de produtos fitosanitarios. Medidas
cereais
28/11/2024
Hazi

Sector agrario: como avaliar e valorar os danos dos cultivos nos cereais

O seguro agrario como instrumento de xestión de riscos. O taxador e o taxador. Seguro de grans: cobertura e valoración.
viñedo ilustrando curso de análise de bodega de baixo custo
26/11/2024
Hazi

Interpretación de análises enolóxicas e realización de análises sinxelas e de baixo custo en adega

Curso eminentemente práctico no que se traballará a análise dos resultados das análises recibidas e tamén que datos pode obter un mesmo na adega (acidez total, pH, acidez volátil, xofre libre,..)
Curso de agricultura de precisión
26/11/2024
IFAPA

Día da agricultura de precisión

Xornada técnica de 5 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Concepto de Agricultura de Precisión e axudas á adquisición de equipamentos Avances actuais , casos de éxito e tendencias futuras Oleicultura de precisión e viticultura
curso tutorizado sustentable
21/11/2024
IFAPA

Xornada práctica "Titores sostibles: cambios para unha economía circular"

Esta xornada contará cunha parte teórica que terá lugar no salón de actos do IFAPA-Centro La Mojonera (Almería) e outra parte práctica guiada polos responsables do proxecto Recicland. Entre os seus contidos: Problemas no uso de materiais plásticos para as necesidades de replanteo e substitución. Prácticas de separación e reutilización mediante
Cubertas vexetais en cultivos de pepita, oliveira, améndoa, cítricos e viñedos
03/10/2024
Cajamar

Cubertas vexetais en diferentes cultivos

Neste curso ONLINE sincrónico de 5 sesións explicaranse os beneficios das cubertas vexetais nos cultivos de pepita, oliveira, améndoa, cítricos e viñedos . Sesións: 03 outubro | 4:00 p.m. - 6:30 p.m Sesión I. Cubertas vexetais en froita de pepita. 17 de outubro | 4:00 p.m. - 6:30 p.m Sesión II. Cubertas vexetais no cultivo da oliveira. 22 de
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia continental

Curso online de 10 horas de duración no que coñecerás a variedade de climas continentais e de transición que se dan no interior da Península Ibérica, segundo esteamos na meseta norte ou sur, a altitude do viñedo, a súa orientación ou as variedades. cos que se elaboran os viños. As prácticas de viticultura e enoloxía variarán para adaptarse ás
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima cálido

Curso online de 10 horas de duración no que se coñece as características especiais e a adaptación biolóxica das variedades de uva de territorios de clima mediterráneo con altas temperaturas e períodos de seca.
logo Asociación Española de Solos Vivos de Agricultura de Conservación
10/04/2024
Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos

Cubertas vexetais en viña. Claves para a súa implantación e desenvolvemento no marco dos ecoréximes da PAC

Curso teórico-práctico no que se afonda no coñecemento das cubertas vexetais en viñedo e se explicarán os aspectos clave sobre como implantar con éxito as cubertas, o seu manexo, momentos de control óptimo, maquinaria específica, así como cuestións a ter en conta. na xestión do viñedo baixo esta práctica. Ademais, analizaranse os requisitos dos
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia atlántica

Curso para coñecer as características dos viños das Denominacións de Orixe do norte de España e das Illas Canarias.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima temperado frío

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as características especiais das variedades de uva mellor adaptadas aos climas do norte de España e zonas montañosas, a súa morfoloxía, os viños que elaboran e as harmonías gastronómicas máis exitosas.
Logotipo INTIA
12/03/2024
HAZI

Adaptación do viñedo ao cambio climático. Traballo e experimentación na Rioxa Alavesa

A recuperación da diversidade vitícola pode ser un elemento clave á hora de afrontar procesos de cambio nos nosos viñedos, como, por exemplo, na adaptación á viticultura ecolóxica ou na estratexia contra o cambio climático. Poñeranse en común exemplos concretos de proxectos piloto na nosa zona.
Logotipo de Hazi
11/03/2024
HAZI

Trazabilidade na adega e a súa relación co libro electrónico de adega

Trazabilidade na adega: Seguridade alimentaria; Principais contaminantes físicos, químicos e microbiolóxicos da adega; Procesos de preparación; Protocolo de traballo, plans de apoio ou requisitos previos / Realización do libro electrónico de almacén.