Skip to main content

Proiektuak

Hilabeteko aipamena

BIODIVER126
Biodibertsitate Fundazioaren GAD-EX Laborategiko Proiektua: Gaztela eta Leongo Las Loras Geoparkean UNESCOren abeltzaintza estentsiboaren bidezko biodibertsitatea hobetzeko ekintzak
GAD-EX LABORATORIO proiektuak abeltzaintza estentsiboa sustatu eta hobetu nahi du, erabilera jasangarri hobea ahalbidetuko duen trantsizio baterako, abeltzaintza modernoago eta etorkizunera
Logo GO LEGUMHARI
LEGUMHARI Talde Operatiboa: Lekaleen azpiproduktuen balorizaziotik, iraunkortasunean egindako aurrerapenetatik eta ekonomia zirkularrean oinarritutako elikagai eta produktu berritzaileen garapena
Talde Operatiboak berrikuntza-estrategia bat proposatzen du, lekale mota desberdinen ekoizpenean eraginkortasuna, kalitatea eta ingurumen-iraunkortasuna handitzean eta ekoizpen-jarduera nagusiarekin...
Logo GO e-pienso
E-PIENSO Talde Operatiboa: Animalien nutrizioan elikagaien segurtasuna batera kudeatzeko plataforma teknologikoa
E-Food Talde Operatiboak animalien pentsuetarako lehengaien elikagaien segurtasuna kontrolatzeko estrategiak garatu nahi ditu, autonomia erkidego desberdinetan dauden sistemak batera erabiliz, kontrol...
Logo GO Pistacia
PISTACIA Talde Operatiboa: Kalitatezko pistatxoen ekoizpen jasangarria
Talde Operatibo hau Espainian pistatxoaren laborantza sustatzeko helburuarekin sortu zen, alternatiba oso errentagarri, lehiakor eta jasangarri gisa, ezagutza eta teknologia zuzenean nekazariei eta...
CyanEAU_Sudoe

INTERREG-SUDOE Cyaneau proiektua: Hego-mendebaldeko ur-masetan zianobakterioen ugalketa kontrolatzeko sistema berritzaileak

Economía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Landareen osasuna eta produktu fitosanitarioak, Sanidad y bienestar animal, Kalitate bereizia, etiketatzea, trazabilitatea eta kontsumitzaileen eskaeretara egokitzea
Logo GO Pomodoro

POMODORO Talde Operatiboa: Extremaduran, Andaluzian eta Murtzian tomate industrialen balioa handitzeko ekoizpen aurreratu eta jasangarria.

Kanpoko baratzezaintza eta zurezko laboreak (mahastizaintza, olibondoak, fruta-arbolak, apaingarri-zuhaitz batzuk barne), Landa eremuak biziberritu, Diru-sarrera bideragarriak bermatzea, Lehiakortasuna handitu, Elikagai-katean boterea berriro orekatzea, Klima Aldaketaren Ekintzak, Ingurumena zaintzea., Paisaien eta biodibertsitatearen kontserbazioa, Belaunaldi-aldaketa babestea, Nekazaritza-lurren berreskurapena, paisaia-ezaugarri oso anitzekin, Klima-neutraltasuna lortzea, Frutales (pepita y hueso), Tomate, Digitalización, Plataforma, RegadÍo, Baserri Kudeaketa, Competitividad, Rentabilidad, Preparación y conservación de frutas y hortalizasHigiene, nutrición y seguridad alimentaria, Sostenibilidad, GO POMODORO
logo PROYECTO TRASN-SAHARA

HORIZON EUROPE TRANS-SAHARAN Proiektua: WEFE Nexus-en oinarritutako ikuspegi berriak agrobasogintza kudeatzeko Iparraldeko Afrika Handiko eskualdean

Nekazaritza Zientziak, Nekazaritza, basogintza eta arrantza, Agricultura, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Prestakuntza, erakustaldia eta aholkularitza, Innovación social, Digitalizazioa eta berrikuntza
Logo RECOVER

H2020 RECOVER Proiektua: Plastikoen biodegradazio eta sintesirako sinbiosi biotiko berritzailearen garapena, nekazaritza eta elikagaien industrietan bizitza amaierako erronkei aurre egiteko.

Zientzia Naturalak, Lurraren eta lotutako ingurumen-zientziak, Ingurumen Zientziak, kutsadura, Zientzia biologikoak, ciencias del comportamiento biológico, etología, interacciones biológicas, Zoología, Entomología, Ingeniaritza eta teknologia, Industria-bioteknologia, Biomaterialak, Bioplastikoak, mikrobiologia, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Bioekonomia, ekonomia zirkularra, azpiproduktuen balorizazioa eta kudeaketa, ni normalean, Fertilizantes, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria
Logo Go Higos

FIGS Talde Operatiboa: Espainiako piku lehorren sektorean estrategia berritzaileak ezartzea higiene eta kalitate sanitario handiena lortzeko.

Horticultura al aire libre y cultivos leñosos (incl. viticultura, olivos, frutales, ornamentales), Dinamizar zonas rurales, Garantizar un ingreso viable, Aumento de la competitividad, Reequilibrar el poder en la cadena alimentaria, Acciones de Cambio Climático, Cuidado del medio ambiente, Preservación de paisajes y biodiversidad, Apoyar al relevo generacional, Recuperación de la superficie agrícola, bajo características paisajísticas de alta diversidad, Lograr la neutralidad climática, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Frutales (pepita y hueso), Digitalizazioa eta berrikuntza, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Preparación y conservación de frutas y hortalizas, Baserri Kudeaketa, ureztatzea, Higo, Higo seco, GO HIGOS
logo biodif

BIODIF Talde Operatiboa: Nazioko labore estrategikoen biofuntzionalizazioa, merkatuko lehiakortasuna hobetzeko

Kanpoko baratzezaintza eta zurezko laboreak (mahastizaintza, olibondoak, fruta-arbolak, apaingarri-zuhaitz batzuk barne), Landa eremuak biziberritu, Diru-sarrera bideragarriak bermatzea, Lehiakortasuna handitu, Elikagai-katean boterea berriro orekatzea, Klima Aldaketaren Ekintzak, Ingurumena zaintzea., Paisaien eta biodibertsitatearen kontserbazioa, Belaunaldi-aldaketa babestea, Nekazaritza-lurren berreskurapena, paisaia-ezaugarri oso anitzekin, Klima-neutraltasuna lortzea, horticolas, Cereal, oleaginosas y proteaginosas, olibondoa, egurtsu, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, económica circular, Mejora genética, Agricultura ecológica y agroecología, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Olioak eta gantzak, ongarriak, GO BIODIF
Sistemas-eco-eficientes de calidad diferenciada: potenciando la sostenibilidad de la ganadería brava

TAURO Talde Operatiboa: Kalitate desberdineko sistema ekoeragingarriak: zezenketa-aziendaren iraunkortasuna sustatzea.

bovinas, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Sanidad y bienestar animal, Agricultura ecológica y agroecología, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria
Desarrollo de proteinas alimentarias de alta calidad mediante producción y procesamiento sostenibles de cultivos de leguminosas

PROTEINLEG Talde Eragilea: kalitate handiko elikagaien proteinak garatzea, lekale-laboreen ekoizpen eta prozesatze jasangarriaren bidez.

Cereal, oleaginosas y proteaginosas, Productos de alimentación animal, Digitalizazioa eta berrikuntza, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna, Investigación
Logo GO LEGUMHARI

LEGUMHARI Talde Operatiboa: Lekaleen azpiproduktuen balorizaziotik, iraunkortasunean egindako aurrerapenetatik eta ekonomia zirkularrean oinarritutako elikagai eta produktu berritzaileen garapena

industrias agroalimentarias, Valorización/Gestión Subproductos, Bioeconomía/Economía Circular/Proximidad, Economía Circular / Bioeconomía-Aprovechamiento De Subproductos, Grupo operativo, Economía Circular, Nuevos Productos, Alimentos Saludables, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Gestión de explotaciones, RegadÍo, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Molinería Y Almidones
Logo GO e-pienso

E-PIENSO Talde Operatiboa: Animalien nutrizioan elikagaien segurtasuna batera kudeatzeko plataforma teknologikoa

Alimentación animal, nekazaritzako elikagaien industriak, Seguridad alimentaria, Talde operatiboa, Seguridad Alimentaria, Piensos, Base De Datos, Controles, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna, Digitalización e innovación, Productos de alimentación animal

H2020 BIOBRIDGES Proiektua: Kontsumitzaileak, markak eta bio-oinarritutako industriak lotzea bio-oinarritutako produktu jasangarrien merkatua hobetzeko

Ciencias naturales, ciencias de la información y la computación, bases de datos, Gizarte zientziak, Ciencias políticas, Políticas políticas, Sociedad civil, Organizaciones no gubernamentales, Ciencias biológicas, Ecología, Ecosistemas, Ekonomia eta negozioak, Economía, bioecomía, Economía sostenible, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Canales cortos o alternativos de comercialización, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna, Fabricación de otros productos alimenticios

H2020 ICCEE Proiektua: Kate Hotzaren Energia Eraginkortasuna Hobetzea

Ingeniaritza eta teknologia, Beste ingeniaritza eta teknologiak, elikagaien teknologia, Ingurumen-ingeniaritza, Energía y combustibles, energias renovables, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Marketin-kanal laburrak edo alternatiboak, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna, Calidad diferenciado, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Fabricación de bebidas, Beste elikagai produktuen fabrikazioa

Horizon Europe Ambrosia Proiektua: Klima aldakor batean elikagaien segurtasunerako ezagutza, komunikazioa eta ekintza batzea

Ciencias agrarias, Nekazaritza, basogintza eta arrantza, Nekazaritza, Granos y oleaginosas, Horticultura, cultivo de hortalizas, Gizarte zientziak, Sociología, Gobernanza, Gestión de crisis, Zientzia Naturalak, Zientzia biologikoak, microbiología, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna, Canales cortos o alternativos de comercialización

Horizon Europe LiveNet proiektua: Abeltzaintzako aholkularien Europako sare bat, beren AKIS ekosistemetan ondo integratua, abeltzaintzako ekoizpen jasangarrirako epe luzerako ezagutza praktikoa partekatzen duena.

Zientzia Naturalak, Zientzia biologikoak, Ekologia, Ekosistemak, Ciencias agrarias, Ciencia animal y láctea, Animales domésticos, ganaderia, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna, Marketin-kanal laburrak edo alternatiboak, Prestakuntza, erakustaldia eta aholkularitza, Agricultura ecológica y agroecología

Horizon Europe ZeroF Proiektua: Elikagaien ontziratzeko eta tapizeria ehunen aplikazioetarako PFAS gabeko estaldura egiaztatu, seguru eta jasangarrien garapena

Ingeniería y tecnología, Ingeniería de materiales, Textiles, Recubrimientos y películas, Ciencias médicas y de la salud, Medicina básica, toxicología, Ciencias sociales, Derecho, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor

MENUDOSTA Talde Operatiboa: Aragoiko arkume-erraien IGParen garapena, trazabilitatea, ziurtagiria eta bereizketa

inocuidad, calidad, Seguridad, inocuidad, calidad, procesamiento y nutrición de los alimentos, Cadena de suministro, marketing y consumo, Cuidado del medio ambiente, Aumento de la competitividad, Reequilibrar el poder en la cadena alimentaria, Responder a las preocupaciones de los ciudadanos en materia de calidad alimentaria y sanitaria, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Kalitate bereizia, etiketatzea, trazabilitatea eta kontsumitzaileen eskaeretara egokitzea, Bioekonomia, ekonomia zirkularra, azpiproduktuen balorizazioa eta kudeaketa, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Canales cortos o alternativos de comercialización, Lehiakortasuna eta negozio eredu berriak, industria cárnica, esnekiak, ardiak eta ahuntzak

RESISTOVI Talde Operatiboa: Datu handiak erabiltzea Aragoiko ardi-ustiategietan antibiotikoen erabilera zuhurra egiteko

Control de plagas/enfermedades en animales, Digitalización, incl. datos y tecnologías de datos, Bienestar animal, Cría de animales, Responder a las preocupaciones de los ciudadanos en materia de calidad alimentaria y sanitaria, Cuidado del medio ambiente, Aumento de la competitividad, Reducir el uso de antimicrobianos en animales de granja y en acuicultura, Sanidad y bienestar animal, Mejora genética, Digitalizazioa eta berrikuntza, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Landareen osasuna eta produktu fitosanitarioak, Ovino y caprino

Talde Operatiboa: Aragoiko elikagaien gourmet merkaturatze kanal osagarrietarako sarbidea digitalizatzea

Digitalización, incl. datos y tecnologías de datos, Cadena de suministro, marketing y consumo, Retos rurales, Aumento de la competitividad, Responder a las preocupaciones de los ciudadanos en materia de calidad alimentaria y sanitaria, Facilitar el acceso a Internet de banda ancha rápida en zonas rurales, Lehiakortasuna eta negozio eredu berriak, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Digitalizazioa eta berrikuntza, Canales cortos o alternativos de comercialización, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Fabricación de otros productos alimenticios, Mercados

H2020 BIOSMART Proiektua: Oinarri biologikoko ontzi adimendunak elikagaien kalitatea hobetzeko kontserbaziorako

Gizarte zientziak, Economía y negocios, Economía, Ingeniaritza eta teknologia, Ingeniería de materiales, Recubrimientos y películas, Zientzia Naturalak, Zientzia biologikoak, Ekologia, Ekosistemak, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria

H2020 REFUCOAT Proiektua: Elikagai-ontziak guztiz birziklagarriak dira, gas-hesiaren propietate hobetuak eta funtzionalitate berriak dituztenak, errendimendu handiko estaldurak erabiliz.

Ingeniaritza eta teknologia, Ingurumen-ingeniaritza, Gestión de residuos, Procesos de tratamiento de residuos, Reciclaje, Zientzia Naturalak, Zientzia Kimikoak, ciencias de polímeros, Materialen ingeniaritza, Estaldurak eta filmak, Biotecnología industrial, Biomateriales, Bioplásticos, Polihidroxialcanoatos, Tecnologías de bioprocesamiento, Fermentación, Energia, klima, ingurumen-zerbitzuak eta ingurumena, Biodibertsitatea, natura, paisaia eta lurzoruaren kudeaketa, Kalitate bereizia, etiketatzea, trazabilitatea eta kontsumitzaileen eskaeretara egokitzea, Higienea, nutrizioa eta elikagaien segurtasuna