Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
Lermako Azoka
01/05/2025

Lermako Azoka

DIGIVIT adituak, enpresak eta upategiak biltzen ditu ardoaren sektorearen digitalizazioa bultzatzeko. Berrikuntza, iraunkortasuna eta teknologia lotzen ditugu ekoizpena optimizatzeko eta lehiakortasuna hobetzeko. Espainiako eta beste herrialdeetako ardogintzako eskualde ugaritako ordezkaritzarekin.
Trujilloko Gazta Azoka
01/05/2025

Trujilloko 38. Gazta Azoka Nazionala 2025

Trujilloko Gazta Azoka 2025eko maiatzaren 1etik 4ra izango da . Extremadurako gazta ekoizten duten lau eskualdek Jatorri Deitura Babestu gisa aitortzen dute: Torta del Casar , La Serena eta Los Ibores , eta Acehúche-k estatus hori lortu berri du. 1986tik Extremadurako gaztak munduari erakusteko, Trujilloko Gaztaren Azoka Nazionala ospatzen da maiatzeko asteburu luzean Trujilloko Plaza Nagusiko paraje dotorean . Gaztaren inguruko hainbat jarduera eskaintzen ditu: saio teknikoak, dastaketak, tailerrak eta abar.
Expovicaman
07/05/2025
Ayuntamiento de Albacete, Diputación de Albacete

EXPOVICAMAN, Gaztela-Mantxako Nekazaritza eta Abeltzaintza Azoka.

EXPOVICAMAN , Gaztela-Mantxako Nekazaritza eta Abeltzaintza Azokak 41. edizioa ospatzen du 2025ean . Hau da, dudarik gabe, Gaztela-Mantxako nekazaritza eta abeltzaintza azokarik garrantzitsuena, eta estatu mailan garrantzitsuenetakoa. Bere historia idazten jarraitzeko, EXPOVICAMANek Albaceteko Azoka Plaza aukeratu du berriro ere ekitaldiaren egoitza gisa. Lekua, dakigunez, hiriko nekazaritza eta abeltzaintza azoka hartzeko sortu zen, azoka hau antolatzeko gunerik enblematiko eta bereziena bihurtuz. Tradizioaren eta berrikuntzaren arteko fusio ezin hobea, azoka hau, beste behin, gure eskualdeko sektoreko ekitaldirik garrantzitsuena bihurtuko duena . https://expovicaman.com/wp-content/uploads/2025/02/EXPOVICAMAN-DOSSIER-2025.pdf
BEHIAK UZKIN BATEAN
20/05/2025
PROVACUNO

Behi-simaurrearen agrokonpostaje aurreratua Lorcan (Murtzia)

Behi-simaurra agrokonpostatzeko teknika onenen proposamen bat garatzeko ikerketa-proiektuaren ondorioz, maiatzaren 20an Provacunok Lorcan (Murtzia) konferentzia bat egingo du, non agrokonpostajearen hainbat eszenatoki modu praktikoan erakutsiko diren eta konpost konplexuan oinarritutako pelletak fabrikatzeko erakustaldi praktiko bat egingo den. Ekitaldia, izena eman ondoren online ere jarrai daitekeena, Miguel Hernández Unibertsitateak, CIAGRO Nekazaritza Elikagaien eta Ingurumeneko Ikerketa eta Berrikuntzarako Institutuak, Valentziako Unibertsitate Politeknikoak, Climate Farm Demok, JISAPek eta Agrobankek babesten dute. Ekitaldia arratsaldeko 4etan hasiko da. Lorcako Riscal Hotelean , Javier Lópezek, Provacunoko zuzendariak , behi-simaurrerako agrokonpostaje aurreratuaren proiektuaren emaitzen aurkezpenarekin. Ondoren, Raúl Moral Miguel Hernández Unibertsitateko irakasle eta hondakinen kudeaketako adituak simaurraren konpostaje aurreratua eta baserrian produktu hobeak nola sor ditzakeen aztertuko du. Programak Valentziako Unibertsitate Politeknikoko Salvador Calvet eta Elena Sanchísek aurkeztuko dute behi-hazkuntzako gorotza kudeatzeko teknikarik onenei buruz. Kafe-atsedenaldiaren ondoren, Luciano Ordenek, Miguel Hernández Unibertsitatekoak , Provacuno proiektu honetako bioongarri aurreratuen garapena aurkeztuko du, pelletizazioa balio erantsi gisa azpitituluarekin, eta Matilde Morok, Asoprovaceko zuzendariak , Climate FArm Demo proiektua aurkeztuko die bertaratutakoei. 18:00etan, taldea JISAP baserriko Living Lab-era eramango da (Finca Pajel, Lorca) , non agrokonpostajearen eszenatoki desberdinak modu praktikoan erakutsiko diren eta konpost konplexuan oinarritutako pelletak ekoizteko erakustaldi praktiko bat egingo den. Ekitaldia 19:30ean amaituko da. IZEN-EMATEA
BEHIAK UZKIN BATEAN
29/05/2025
PROVACUNO

Behi-simaurrearen agrokonpostaje aurreratua Coceges del Monte-n (Valladolid)

Behi-simaurra agrokonpostatzeko teknika onenen proposamen bat garatzeko ikerketa-proiektuaren ondorioz, Provacunok tailer bat egingo du maiatzaren 29an, non agrokonpostajearen hainbat eszenatoki modu praktikoan erakutsiko diren eta konpost konplexuan oinarritutako pelletak ekoizteko erakustaldi praktiko bat egingo den. Ekitaldiak, izena emanda online ere jarraitu ahal izango dena, gai hauek jorratuko ditu: Simaurraren konpostaje aurreratua eta nola ekoiztu ditzakeen produktu hobeak baserrian. Behi-simaurra kudeatzeko teknika onenak Bioongarri aurreratuak : pelletizazioa balio erantsi gisa Klima Baserriaren Demo Proiektua. Erakustaldia Finca Alfonso Vela-ko Living Lab-ean . Ekitaldia Miguel Hernández Unibertsitateak, CIAGRO Nekazaritza Elikagaien eta Ingurumeneko Ikerketa eta Berrikuntzaren Institutuak, Valentziako Unibertsitate Politeknikoak, Climate Farm Demok, Cogeces del Monteko Udalak, Alfonso Vela Baserriak eta Agrobankek babesten dute. IZEN-EMATEA