Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
EKITALDI TRANSFERENTZIAK
12/03/2025
FYCMA
Nekazaritzako elikagaien berrikuntza ere agertu zen Transfiere Foroan
Transfiere sektore ezberdinetako adituak biltzen ditu ezagutza zientifiko eta teknologikoak trukatzeko, berrikuntza sustatzeko eta zientziaren eta enpresaren arteko harremana sendotzeko. Urtero...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
ekitaldiaren kartela
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Landa Eguna "Kontserbazio Nekazaritza: Zuzeneko ereitea eta landare-estaldura zurezko landareetan"

Errioxako Gobernuko Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Sailak Landa Jardunaldia antolatu du: Nekazaritza Kontserbatiboa: Egur-landareetan zuzenean erein eta estaltzeko laboreak , nekazari eta teknikariei zuzenduta. Lursail desberdinak bisitatuko dira, non hondakinen kudeaketa, lurzorua, zuzeneko ereitea praktikatzeko errotazioak eta egur-laboreetan landare-estalkiak erabiltzearen inguruko gaiak jorratuko diren. Egitaraua 9:30-10:30 Kontserbaziorako nekazaritza makineria. Zuzeneko ereiteko haztegiak, errebak, diskoak eta ertz ertzekin 10.30-11.00 h Gari lursailera bisita 11:00-11:30 Kafe-atsedenaldia 11.30-11.50 Garagar lursailera bisita 11.50-13.00 h Lekaleen lursailetara bisitak 13.00-14.00 h Landare-estaldura duen mahasti batera bisita Edozein zalantza edo argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan transfer.agraria@larioja.org helbide elektronikoaren bidez edo 617 97 70 64 telefonora deituz. IZEN-EMATEA
Mahastizaintza eta makineria oleikoa
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Mahastizaintzarako Teknika eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketa (TECNOVID) eta Oliba Kulturarako (OLEOTEC)

Sektorearen nazioarteko topaketarako ezinbesteko ekitaldia eta erreferentea izango da berriro ere, eta industriari aplikatutako makineria eta teknologien azkenengoak dituen erakusleiho zabala eta negozio plataforma bikaina. Berriro ere, ospakizun egunekin bat egingo du Upeltegietarako eta Botilatuetarako Makineria eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketarekin ( ENOMAQ ), Olio Errotak eta Enbalajeetarako ( OLEOMAQ ) eta Garagardoaren Industriarako ( E-BEER ). Areto ezberdinen edukiak sinergia garrantzitsuak eskaintzen ditu industriari aplikatutako makineria eta teknologia berrienekin duen erakusleiho komertzial paregabe batean. Nahi izanez gero, mahastizaintzaren zein olibondoaren sektorerako ekipamenduak erakusteko aukera izango dute. Edizio honetan, erakusketarien izapideen digitalizazioari eusten zaio, aurrez izena emateko formularioa barne, prozesu hori askoz errazagoa izan dadin.
Olibondoen Nazioarteko Foroa
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V EVOO Nazioarteko Foroa Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

Nekazaritza Kooperatiba Katolikoa COOP. V. de Cocentaina , Fira de Tots Sants-en lankidetzarekin, Cocentainako Udalak , Nazioarteko Bosgarren HOBO Foroa, Jardunaldi Teknikoak eta HABE Lehiaketa antolatzen ditu. Bosgarren urtez jarraian, topaketa honek Oliba Olio Birjina Estrako sektorea bilduko du Cocentainan (Alacant) hiru egunez. Saio tekniko interesgarriak, mahai-inguruak eta hitzaldiak, showcooking-ak eta dastaketak publikoarekin elkarreraginarekin eta, jarduera nagusi gisa, Nazioarteko EVOO Lehiaketa, zeinaren sariak ekitaldiaren hirugarren eta azken egunean, 2025eko urtarrilaren 31n, ostirala, banatuko baitira. Valentziako Erkidegoko Dastaketa Ofizialeko Epaimahai entzutetsuak bost kategoriatan ematen dituen sariak dira: hiru sari kategoria orokorrean eta bi sari berezi: EVOO ekologiko onenari eta Valentziako Erkidegoko EVOO onenari. Sari hauek, erakundeak oliba-olio birjina estra sustatzeko eta defendatzeko egindako lanagatik pertsonaia edo entitate ezberdinei egindako aitorpenarekin osatzen dira. Urtarrilaren 29an, asteazkena, "EHAZ emakumeengan: emakume protagonistak eredu ekonomiko kooperatiboan" Jardunaldia egingo da, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Emakumeen Elkarteak (AMCAE) antolatuta eta MAPAk finantzatuta. Cocentaina Kooperatibak Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Saria jaso zuen 2021ean, Aukera Berdintasunaren atalean. Nazioarteko EVOO Lehiaketari eta/edo ekitaldiko jardueren programari buruzko informazio gehiago nahi izanez gero: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Lurzoruaren Mundu Eguna
04/12/2024
Asesores de Aragón

Lurzoru-estalkien eginkizuna egur-laboreetan

2024ko Lurzoruaren Mundu Egunaren harira: Zaindu lurzoruak. Neurtu, kontrolatu, kudeatu. Hizlaria: Manuel López Vicente, Nekazaritza Zientzien eta Natura Inguruneko Saileko Katedraduna. EPS Huesca Kreditu-aitorpena eskatzen duten ikasleentzako presentziala / Online. Izen-ematea hemen Elkarlanean: Aragoi-Nafarroa-Euskadi Nekazaritza Ingeniarien Elkargo Ofiziala eta Lurzoru Zientzien Espainiako Elkartearen (SECS) Aragoiko Lurralde Ordezkaritza. PROGRAMA 13:00etan, María Videgain doktorearen aurkezpena, Unibertsitateko Huescako EPSko irakasle eta ikerlaria. 13:05h DMSren aurkezpena David Badía Villas doktoreak, Lurzoruaren Zientzia eta Nekazaritza Kimika Arloko irakaslea, Huescako EPS-n, eta DT Aragón-SECS-eko presidenteak. 13:10h Hitzaldia Manuel López Vicente doktoreak, PPL Huescako EPS-n, “Lurzoruaren kudeaketa jasangarria egur-laboreetan” izenburupean . Hitzaldi honetan estalki biziek eta geldoek labore iraunkorretako nekazaritza-lurzoruetan, hala nola olibondoak eta mahastiak, sortzen dituzten aldaketak aurkezten dira. Arreta berezia ematen zaio lurzoruaren propietate hidrologikoen neurketa eta jarraipenari, lurzoruaren emankortasunaren eta biologiaren alderdiekin osatuz; Kasuen emaitzak Aragoi zein beste erkidego batzuetarako eskainiko dira. Lortutako datuekin, kudeaketa agronomiko hobea posible da, ezinbestekoa ingurumenaren iraunkortasunerako, kudeaketa, baliabideak optimizatuz eta ustiategien errentagarritasuna areagotzeko. 14:00etan. Aperitifa, Aragoiko, Nafarroako eta Euskal Herriko Nekazari Ingeniarien Elkargo Ofizialeko ohorea.
Fraga jardunaldi teknikoak
04/12/2024
Agrocistus

AGROCISTUS 2024ko VII Jardunaldi Teknikoa

AGROCISTUS VII. Jardunaldi Teknikoak abenduaren 4an egingo dira Fragan (Huesca)
produktu fitosanitarioak
28/11/2024
Asesores de Aragón

Landareen osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa. 40 urteko landareen osasuna

Landare Osasun eta Ziurtapen Zerbitzua hazien eta mintegiko landareen kontrol eta ziurtapen funtzioak, landareen izurrite eta gaixotasunen zaintza eta kontrol planen kudeaketa, produktu fitosanitarioen merkaturatzea eta erabilera eta horien ebaluazioa, aholkularitza teknikoa garatzen dituen unitate teknikoa da. landareen osasunari eta hazien ekoizpenari buruzko ekoizle-sektorea.
Landare Osasuna
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

Landare Osasunari buruzko Foro Teknikoaren VIII

Landare Osasunerako eta Ziurtagirietarako Zentroak antolatutako Landare Osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa azaroaren 28an izango da Zaragozako Mediterraneoko Agronomia Institutuko Batzar Aretoan.
Errioxako olibondo ekologikoaren kudeaketa
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Olibondo ekologikoaren kudeaketa. Ustiapen esperimentala La Grajera baserrian

Errioxako Ekoizpen Ekologikoaren I. Plan Estrategikoaren barruan, Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Ministerioak Jardunaldi Teknikoa eta Eremua antolatzen du: Olibondoaren Kudeaketa Ekologikoa. La Grajera baserriko ustiapen esperimentala , baserritar eta teknikariei zuzendua. Bere helburua da oliba-hazkuntzaren kudeaketa agronomikoan sakontzea ekoizpen ekologikoan: barietateak, landaketa-esparruak, izurriteen eta gaixotasunen kudeaketa, ongarritzea, kultur praktikak, bilketa... Olibondoa eta La baserriko olio-errota ekologiko instituzionala izango dira. bisitatu zuen Grajera . Edukien artean, gai hauek nabarmentzen dira: • Sarrera: ekoizpen ekologikoaren gakoak • Barietateak eta gidatzeko sistema ekologikoak • Lurzoruaren kudeaketa, ongarritzea eta praktika agronomikoak • Organikoan izurrite eta gaixotasunei aurre egiteko estrategiak • Bilketa eta garraioa Eguna doakoa da. Leku kopurua mugatua da eta bertaratzeko beharrezkoa da izena ematea. Edozein zalantza edo argipenetarako, harremanetarako datuak honako hauek dira: transfer.agraria@larioja.org edo 660 93 33 94 telefono zenbakia. IZEN-EMATEA
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
living lab andaluz livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Living Lab Andaluz-en aurkezpena, Livingsoil proiektu europarraren barruan

Living Lab Andaluz oliba-lurzoruaren osasuna hobetzera zuzendutako soluzio teknologiko berritzaile eta iraunkorrak sustatu eta ezartzera zuzendutako entitate gisa eratu da. 12 milioi eurorekin finantzatutako LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) proiektu europarraren parte da, eta horietatik 2 milioi Andaluziako olibondorako bideratzen dira. Jaengo Unibertsitatea arduratuko da Living Lab hau koordinatzeaz, oliba-hazkuntzarekin lotutako I+G+B jarduera aitortua duten Andaluziako 15 entitate ere barne hartzen dituena. Aurkezpen ekitaldiaren egitarauan hiru mahai-inguru biltzen dira, gai hauen inguruan arituko direnak: Lurzoruaren osasuna, erronkak eta ekosistemen zerbitzuak. Berrikuntza-proiektuak: Olibondoko koproduktuen erabilera ekonomia zirkularraren esparruan. Lurzoruaren osasuna hobetzera zuzendutako oliba olio enpresen esperientzia pilotuak. Horrez gain, oliba sektoreko digitalizazioari buruzko hitzaldi bat eskainiko da.
tic4bio
18/09/2024
Tic4Bio

GO Tic4bio-ren aurkezpena, ura eta biodibertsitatea modu eraginkorrean kudeatzeko IKT tresna

Irailaren 18an, Sevillako Lora del Ríon dagoen Cortijo El Puerto baserria Tic4bio talde eragilearen emaitzen aurkezpena izango da, uraren eta biodibertsitatearen kudeaketa eraginkorra hobetzeko diseinatutako IKT tresna berritzaile batekin. nekazaritza eremua. Proiektu honek digitalizazioa nekazaritzako elikagaien prozesuetan txertatu nahi du, baliabide naturalen erabilera optimizatuz eta jasangarritasuna sustatuz. Horrela, erabakiak hartzea bultzatuko da bai ureztatzeko urak eta agroindustrian erabiltzen den urak modu eraginkorrean erabiltzeko, bai ustiategiko biodibertsitate-maila kalkulatzeko eta hobetu ahal izateko, ingurumen eta osasun arazoei erantzunez. . Baliabide naturalen kontserbazioa merkaturik zorrotzenean. Ecovaliak eta sektoreko beste entitate batzuek antolatutako ekitaldia goizeko 10:00etan hasiko da, nekazaritza eta berrikuntzaren alorreko erreferenteen inaugurazioarekin. Hizlarien artean, Cristina de Toro Navero , Nekazaritza, Arrantza, Ur eta Landa Garapeneko Ministerioa izango dira; Álvaro Barrera Fernández , Ecovaliako presidentea; Lola de Toro Jordano , CeiA3ko kudeatzailea; Emilio Camacho Poyato , Kordobako Unibertsitatekoa; Enrique de la Torre Liébana , Ingeolivako zuzendari nagusia; eta Pablo Reina López , Dacartec-en IKT tresna garatzeko arduraduna. Goizeko 10:30ean, Auxiliadora Vecina Jiménez , Ecovaliako Berrikuntza eta Prestakuntza zuzendariak talde eragilea eta proiektuaren garapena erakusten duen dokumentala aurkeztuko ditu. Geroago, 10:45ean, Cordobako Unibertsitateko Carmen Flores Cayuela ikertzaileak proiektu berritzaile honek lortutako emaitzak partekatuko ditu. Egunak 11:30ean jarraituko du esperientzia pilotuaren bisita gidatu batekin, Enrique de la Torre -ren eskutik, non bertaratzen direnek bertatik bertara ikusi ahal izango duten "tic4bio" tresnak nola laguntzen duen uraren erabilera eraginkorragoan eta biodibertsitatea laboreetan. Azkenik, 12:30ean, Cortijo El Puerto olioen dastaketa eta elikagai ekologikoen dastaketa egingo dira, bertako produktuak eta jasangarriak nabarmenduz. Ekitaldi hau baliabide naturalen kudeaketan iraunkortasunerako eta eraginkortasunerako irtenbide teknologiko aurreratuak bilatzen dituzten nekazaritza-sektoreko profesionalen topagune funtsezkoa da. PROGRAMA OSOA
Tratamendu fitosanitarioen noraeza saihesteko teknologia
27/06/2024
UAGR

Zerealetan Prosulfocarb duten herbizidei buruzko hitzaldia (InnovAC-Eco Proiektua)

Errioxako Nekazari eta Abeltzainen Batasunak (UAGR) InnovAC-Eco Proiektua aurkezteko jardunaldia antolatu du, oliba-olioetan hondakin fitosanitarioen presentzia aztertzeari zuzendua, beste labore batzuetan egindako aplikazioetatik sortutako noraezean. , Prosulfocarb-eko osagai aktibo herbizidan arreta jarriz. Kontsumorako baimendutako gehienezko mugak gainditzen ez badira ere, haien presentzia hutsak eragozpen bat dakar olio ekologikoen ziurtapenerako , eta horrela haien errentagarritasuna murrizten da. Tratamendu fitosanitarioen noraeza saihesteko teknologia Proiektu honen baitan, produktuen desbideratzeak denbora errealean detektatzeko gai den prototipo teknologikoa garatu da. Lanak zereal-ekoizleak euren tratamenduek eragiten duten noraezaz kontzientziatzeko ere balio izan du. Ez da aldez aurretik izena eman behar.
logotipoa oliba olioaren munduko kongresua
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Oliba Olioaren Munduko Kongresua

Oliba Olioaren Munduko Kongresua gai bakoitzean mundu mailako hizlari nagusiak bilduko dituen ekitaldia da , oliba olioa hobetzeko eta gizarteari bere onurak transmititzeko, helburu hauen bidez: Sektoreko profesionalak elkartu eta produktu honi buruzko ezagutzaren transferentzia sustatzea produkzio-katearen kate guztietan. Aztertu arrakasta-kasuak eta sektoreari bere merkataritza-eraginkortasuna hobetzen lagunduko dioten marketin- eta salmenta-tresnarik onenak. Oliba olioaren ekoizpena, ikerketa eta merkaturatzea sakon jorratzea . DOSIER | IZEN-EMATEA | Informazioa eta harremanetarako 917217929 info@oliveoilwc.com
logoa aove fruitu lehorrak esperientzia
04/04/2024
AOVE & NUTS Experience

Olibondo eta Intxaur Azoka "EVOO & NUTS esperientzia"

“AOVE&NUTS esperientzia” arlo honetako ekonomia eta enpresa jardueraren sektore estrategiko, giltzarri eta oinarrizko batean hobetzeko eta garatzeko ideiak, planteamenduak, proiektuak eta ekimenak dinamizatzeko, eskaintzeko gai den ekitaldia da. EVOO eta fruitu lehorren ekoizleei, nekazariei, kooperatiba-bazkideei, inbertsio- eta zerbitzu-enpresei, produkzio-makinen eta inputen kontsumitzaileei, gourmet kezka duten emakume eta gizonei zuzendutako azoka da. Era berean, hainbat jarduera egingo ditugu, hala nola, makineria erakusketa, jardunaldi teknikoak, dastaketak, EVOO eta fruitu lehorraren kulturaren zabalkundea ostalaritzaren bitartez, Azokaren ospakizunaren aurretik eta bitartean. PROGRAMA | JARDUNALDIA TEKNIKOAK | HARREMANETARAKO : info@talavera-ferial.com, 925721830 | TOKIA : Talavera azoka
topaketa agroekologikoaren kartela
04/04/2024
Fundación Agroecosistema

Agroekologia Topaketa VIII

Topaketa Agroekologikoa herrialdeko nekazaritza eta abeltzaintza sektorearen ekitaldi finkatua da, eta nekazariek, teknikariek, nekazaritza aholkulariek, industriak, kooperatibek, merkatariek eta nekazaritzako elikagaien katean esku hartzen duten enpresek parte hartzen dute. Zortzigarren edizio honetan landaketa berrien ugalketa, teknika agroekologiko berrien orokortzea eta eredu intentsiboen gorakada jasaten ari diren egur-laboreetan (oliba, almendra, zitrikoak, pistatxoa, etab.), haien dinamismoa erakusten duten alderdiak dira. Baina klimarekin eta ur gabeziarekin lotutako mehatxuak ere badaude, ustiategi tradizionalen, ez hain mekanizatu eta automatizatuen lehiakortasuna murrizten dutenak. PROGRAMA | IZEN-EMATEA ORRIA
munduko oliba erakusketa
26/02/2024
Pomona Keepers

AUPA! Oliba Olioaren Munduko Erakusketa

World Olive Oil Exhibition nazioarteko ekitaldi bat da, olioak sustatzeko, markaren posizionamendua eta kontaktuen zorroa zabaltzeko, sektorean garrantzia mantenduz. Ekitaldiaren dosierra kontsultatzeko egin klik hemen
FRUIT LOGISTIKA
07/02/2024
FRUIT LOGISTICA

FRUIT LOGISTIKA

Feria lider en el comercio mundial de frutas: logística, maquinaria, tecnología, "organic rute" Informazio zehatza => Programa
CeiA3 Talde Operatiboen Biltzarra – Olivar Sektorea
11/12/2023
CIA3

CeiA3 Talde Operatiboen Biltzarra – Olivar Sektorea

2023ko uztailaren 11n, ceiA3-k on line hitzaldi bat egingo du, non parte hartzen duen Oliba Sektoreko Talde Operatiboen aurrerapena ezagutaraziko den eta zeinen xede diren ceiA3-ko ikertzaile eta oliba-sektoreko eragileak diren. CeA3ren helburu estrategikoen artean, bere kide diren unibertsitate eta erakundeetako ikertzaileen arteko sinergiak eta lankidetza ekintzak eta sektorearekin duten interkonexioa sustatzea da nabarmentzen dena. Andaluziako nekazaritzako elikagaien sektorearen barruan, sektore estrategikoetako bat olibadia eta oliba olioa dira eta ceiA3 sektoreko eragile adierazgarri nagusiekin batera berrikuntza ekosistemak dinamizatzen aritu da. EIP-Agri-ri lotutako ekintzen biziberritzearen esparruan, ceiA3 partzuergoak bere unibertsitateetako ikerketa taldeekin batera parte hartzen du Talde Eragileek gauzatutako proiektu berritzaileetan. Gaur egun, partzuergoak zuzenean parte hartzen du ikertzaileekin batera 4 proiektu berritzailetan, Andaluziako Juntako Talde Operatiboen funtzionamenduari zuzendutako 2020ko laguntzen deialdiaren barruan. Olibondo Sektoreko ceiA3 Talde Operatiboen Biltzarrak ceiA3 ikertzaileen arteko sinergiak eta elkarrekintza sustatu nahi ditu, bai eta sektorera transferitzea, orain arteko aurrerapenak partekatzeko. Antolatu eta parte hartu: ceiA3 antolatu eta parte hartu GO BIORUMIOLI, GO BIOSUERO, GO CoverOlive eta GO TIC4BIO Modalitatea: Sarean (ZOOM plataformaren bidez) Eguna eta ordua: 2023ko uztailaren 11a, 11:00etan. Laguntzarako linean izena ematea: doan. ZOOM izena eman behar da: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_76JJxKnBTPaiN32iiB7cEA#/ Informazio osoa eta behin-behineko programa: Ikus
http://www.organicfoodiberia.com/es
07/06/2023
ORGANIC FOOD IBERIA

Elikadura Ekologikoa Iberia 2023

Ospatu mundu naturala eta ekologikoa leku bakarrean. Ezagutu ekologikoaren sektoreko joera berriak. Aurkitu Espainia eta Portugalgo eskualde guztietako osasun eta ongizate, edertasun, larruazala zaintzeko, ehungintza, etxeko eta garbiketa produktuen azken berriak. Parte hartu doan mintegien programan eta ezagutu aurrez aurre sektoreko hornitzaile eta erosle nagusiak. Elikagaien txikizkako eta handizkako saltzaile independenteak gonbidatzen ditugu, baita supermerkatuak eta erosketa sail handiak, sukalde publikoak (eskolak, ospitaleak eta zaharren egoitzak). Elikagai inportatzaileak eta esportatzaileak, osasun- eta nutrizio-denda independenteak, ostalaritza-jatetxeak eta hotelak ere gonbidatzen ditugu. Azkenik, denda espezializatuak, baserri-dendak, bidaia-ostalariak, garraio-guneak eta erakargarriak gonbidatuko ditugu, baita ardo inportatzaileak ere.