Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
EKITALDI TRANSFERENTZIAK
12/03/2025
FYCMA
Nekazaritzako elikagaien berrikuntza ere agertu zen Transfiere Foroan
Transfiere sektore ezberdinetako adituak biltzen ditu ezagutza zientifiko eta teknologikoak trukatzeko, berrikuntza sustatzeko eta zientziaren eta enpresaren arteko harremana sendotzeko. Urtero...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
Laborantza estentsiboetako kontserbazio-nekazaritza bigarren jardunaldia, Albaceten/Valentzian
25/09/2024
AEACSV

Laborantza estentsiboetako kontserbazio-nekazaritza bigarren jardunaldia, Albaceten/Valentzian

Lurzoru Bizidun Kontserbatzeko Nekazaritzarako Espainiako Elkarteak (AEACSV) laborantza estentsiboetako kontserbazio nekazaritzarako doako bigarren landa jardunaldia egingo du irailean. Ekitaldi hau irailaren 25ean izango da, Alpera (Albacete) eta Ayora (Valentzia) artean dagoen "Casa Roig" baserrian. Casa de Roig baserria, 436 hektarea dituena, horietatik 300 labore estentsiboetarako eta gainerakoa izpilikua eta landare-estaldura duten mahastietara dedikatzen dira eskualdean jarraitu beharreko eredua. Egunean zehar, lurzoruaren kudeaketa, laboreen txandaketa, lurzoruaren estaldura, nitrogeno ongarritzea eta praktika horien ingurumen-onurak landuko dira. Ekitaldiak gaikako lau geltoki izango ditu: 1. geltokia: 30 urteko ereite zuzen lehor eta ureztatua Albaceten, Miguel Barnuevoren eskutik. 2. geltokia: zuzenean ereitetik landare-estalkietara, Vicente Bodas Agrisateko zuzendari agronomikoaren eskutik. 3. geltokia: Baserritarren bizipenak, teoriatik praktikara, Juan José Puertas baserritar eta baserriaren jabearen eskutik. 4. Geltokia: Sektore pribatuko konponbideak, laborantzarik gabeko eko-erregimenei laguntzeko. Ekitaldi hau Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioaren (MAPA) eta AEACSVren arteko prestakuntza-hitzarmenaren baitan egiten da. Izen-ematea doakoa da. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Labore estentsiboetako kontserbazio nekazaritza jardunaldia, Huescan
19/09/2024
AEACSV

Labore estentsiboetako kontserbazio nekazaritza jardunaldia, Huescan

Lurzorua Kontserbatzeko Nekazaritza Bizidunaren Espainiako Elkartea (AEACSV) labore estentsiboetan kontserbazio nekazaritzarako doako landa jardunaldia antolatzen du , zuzeneko ereitea sustatzeko helburuarekin . Ekitaldi hau irailaren 19an izango da Cuarten (Huesca) , Castillo de Orus baserrian, 21 urte baino gehiagoz ereite zuzenaren kudeaketa arrakastatsuagatik ezaguna. Castillo de Orus baserria, 800 hektarea dituena, eta horietatik 640 zuzeneko ereiteko labore estentsiboetara dedikatzen dira, eskualdean erreferentea da. Egunean zehar, lurzoruaren kudeaketa, laboreen txandaketa, lurzoruaren estaldura, nitrogeno ongarritzea eta praktika horien ingurumen-onurak landuko dira. Ekitaldiak lau geltoki tematiko eta makineria erakustaldi dinamiko bat izango ditu: 1. Estazioa: Ez-lantzea eta horrek lurzoruan dituen ondorioak, Jesús Ángel Betrán Aragoiko Gobernuko Nekazaritza Ingurumen Laborategiko zuzendariaren eskutik. 2. Geltokia: Kontserbazio Nekazaritza, paradigma aldaketa, Carlos Molina AGRACONeko teknikariaren eskutik. 3. geltokia: Baserritarren esperientziak, erronkak eta irtenbideak, Pablo Villamayor, Nekazaritza Ingeniari eta baserriaren jabearen eskutik. 4. Geltokia: Sektore pribatuko konponbideak, laborantzarik gabeko eko-erregimenei laguntzeko. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Tratamendu fitosanitarioen noraeza saihesteko teknologia
27/06/2024
UAGR

Zerealetan Prosulfocarb duten herbizidei buruzko hitzaldia (InnovAC-Eco Proiektua)

Errioxako Nekazari eta Abeltzainen Batasunak (UAGR) InnovAC-Eco Proiektua aurkezteko jardunaldia antolatu du, oliba-olioetan hondakin fitosanitarioen presentzia aztertzeari zuzendua, beste labore batzuetan egindako aplikazioetatik sortutako noraezean. , Prosulfocarb-eko osagai aktibo herbizidan arreta jarriz. Kontsumorako baimendutako gehienezko mugak gainditzen ez badira ere, haien presentzia hutsak eragozpen bat dakar olio ekologikoen ziurtapenerako , eta horrela haien errentagarritasuna murrizten da. Tratamendu fitosanitarioen noraeza saihesteko teknologia Proiektu honen baitan, produktuen desbideratzeak denbora errealean detektatzeko gai den prototipo teknologikoa garatu da. Lanak zereal-ekoizleak euren tratamenduek eragiten duten noraezaz kontzientziatzeko ere balio izan du. Ez da aldez aurretik izena eman behar.
http://www.organicfoodiberia.com/es
07/06/2023
ORGANIC FOOD IBERIA

Elikadura Ekologikoa Iberia 2023

Ospatu mundu naturala eta ekologikoa leku bakarrean. Ezagutu ekologikoaren sektoreko joera berriak. Aurkitu Espainia eta Portugalgo eskualde guztietako osasun eta ongizate, edertasun, larruazala zaintzeko, ehungintza, etxeko eta garbiketa produktuen azken berriak. Parte hartu doan mintegien programan eta ezagutu aurrez aurre sektoreko hornitzaile eta erosle nagusiak. Elikagaien txikizkako eta handizkako saltzaile independenteak gonbidatzen ditugu, baita supermerkatuak eta erosketa sail handiak, sukalde publikoak (eskolak, ospitaleak eta zaharren egoitzak). Elikagai inportatzaileak eta esportatzaileak, osasun- eta nutrizio-denda independenteak, ostalaritza-jatetxeak eta hotelak ere gonbidatzen ditugu. Azkenik, denda espezializatuak, baserri-dendak, bidaia-ostalariak, garraio-guneak eta erakargarriak gonbidatuko ditugu, baita ardo inportatzaileak ere.