Skip to main content

Berriak

Nabarmena

mintegiaren unea.
09/05/2025
Nekazaritza Ministerioak eskualdez gaindiko proiektu berritzaileetarako 46,5 milioiko laguntzak eskatzeko epea ireki du.
Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak Estatuko Aldizkari Ofizialean (BOE) argitaratu zuen joan den uztailaren 7an , guztira 46,5 milioi euroko diru-laguntzak eskatzeko prozesua ireki zela...
Simbioliva GO bilera
05/05/2025
GO Simbiolivaren presentzia aktiboa EXPOLIVAren hurrengo edizioan
GO Simbiolivak (Alperujoko ekonomia zirkularrerako bioteknologia-irtenbide berriak) bere aurrerapenak erakutsiko ditu EXPOLIVA 2025eko 22. Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Transferentzia Sinposioan...
BEHIAK UZKIN BATEAN
05/05/2025
Behi-simaurrearen agrokonpostaje aurreratua: eskuragarri dauden teknika onenen proposamena
Provacunok bi hitzaldi antolatuko ditu maiatzaren 20an eta 29an, Murtzian eta Valladoliden, hurrenez hurren, Valentziako Unibertsitate Politeknikoarekin eta Miguel Hernández Unibertsitatearekin...
Errioxako mahastiak
29/04/2025
Errioxako nekazaritza eta abeltzaintza sektoreko prestakuntza-beka berrietarako eskaerak maiatzaren 19ra arte egin daitezke.
Errioxako Nekazaritza Ministerioak 2025ean nekazaritza sektorearentzako prestakuntza ikastaro eta tailerretarako eskaerak aurkezteko deialdia egin du, 2023-2027 NPB Plan Estrategikoaren barruan. 375...
irekiera
16/04/2025

Espainiak Europako lehen AgriFoodtech Sandbox abiarazi du nekazaritza-elikagaien berrikuntza sustatzeko

Espainiako Gobernuak (MCIU eta MAPA) , Navarra eta Errioxako autonomia erkidegoekin batera, Europako lehen AgriFoodtech Sandbox abiarazi du, nekazaritza-elikagaien sektorean berrikuntza bizkortzeko...
efe agro logotipoa
19/04/2024

Kontsumitzaileak pintxoen kategoriaren birdiseinua bultzatzen du

Pintxoen industriaren ezaugarriak azpimarratzen dituen prentsa-oharra, Pintxoen Elkartearen arabera, Espainian 7,5 kiloko pertsona bakoitzeko kontsumoa eta 356.000 tonako ekoizpena urteko 2.300 milioi...
ITO-FOG Talde Operatiboak oliba olioaren kalitatea hobetu nahi du software tresna batekin eta ureztatze gutxiagorekin
09/05/2023

ITO-FOG Talde Operatiboak oliba olioaren kalitatea hobetu nahi du software tresna batekin eta ureztatze gutxiagorekin

Bultzada gehiago landa eremuei ITO-FOG Talde Operatiboak (GO) oliba-laboreen errendimendua aztertzen du Esperimentuek aukera emango digute ureztatze estrategiekin olioaren kalitatea hobetzen den eta...
Behatokiak oliba-olio birjina estraren balio-katearen azterketaren eguneraketa eta elikagai berritzaileei buruzko txostena argitaratzen ditu.
05/05/2023

Behatokiak oliba-olio birjina estraren balio-katearen azterketaren eguneraketa eta elikagai berritzaileei buruzko txostena argitaratzen ditu.

Elikagaien Katearen Behatokiko bilkuraren osoko bilkurak elikagaien prezioen eta kontsumoaren egoera aztertzen jarraitu du, eta 2020/2021 kanpainarako oliba-olio birjina estraren balio-katearen...