Skip to main content

Cursos de formació

Destacat

DRONS AGRÍCOLES
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Aplicacions de big data i IoT satelitals en el seguiment de cultius
L'objectiu general del present curs és brindar als participants coneixements teòrics i pràctics sobre l'ús de Big Data, Internet de les Coses (IoT) i anàlisi satelital per al seguiment, la
curs d'agricultura ecològica per a assessors
30/04/2025
IFAPA
Formació especialitzada en agricultura ecològica per a assessors agroalimentaris
Curs en línia de 80 hores. El termini de sol·licitud és obert fins el 15/04/2025 Observacions És imprescindible tenir en compte la informació relativa als criteris de baremació de sol·licituds, en
cartell del curs
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formació gratuïta en competències digitals vinculades a l'Enginyeria Agrícola
Amb una preinscripció que acaba el dia 7 de febrer, el Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Agrícoles ha engegat un complet programa de formació en competències digitals adreçat a professionals
poma
09/04/2025
CNTA

Vols saber quina és la vida útil dels aliments?

Curs virtual, inclou tast individual (informació pendent)
CURS MTD PER REDUIR L'IMPACTE AMBIENTAL A GRANJES PORCINES
28/03/2025
ARATRIA

CURS MTD PER REDUIR L'IMPACTE AMBIENTAL A GRANJES PORCINES

Dirigit a: Curs validat com a formació complementària per accedir a les ajudes destinades a incentivar la incorporació de joves al sector agrari, específicament per instal·lar una explotació porcina intensiva. HOM2025-00-0031 Millors tècniques disponibles per reduir l'impacte ambiental a granges de porcí. Objectius: Formar el personal d
Permanent
Curs en línia: Gestió de residus
Permanent

Curs en línia: Gestió de residus

Descripcio El curs està adreçat a tota persona interessada a adquirir coneixements sobre gestió de residus. Objectius Comprendre'n la rellevància per al medi ambient i la salut pública. Familiaritzar-se amb lleis i normatives rellevants. Identificar i classificar diferents tipus de residus. Aprendre tècniques i mètodes eficients i segurs
UTILITZACIÓ DE PRODUCTES BIOCIDES AUTORITZATS PER A ÚS PER PERSONAL PROFESSIONAL, ÀMBIT RAMADERO
21/03/2025
ARATRIA

UTILITZACIÓ DE PRODUCTES BIOCIDES AUTORITZATS PER A ÚS PER PERSONAL PROFESSIONAL, ÀMBIT RAMADERO

Dirigit a: A totes aquelles persones que en el seu entorn laboral usin biocides autoritzats per a ús per personal professional (no especialitzat) a l'àmbit ramader. El RD 830/2010 a l'art. 2.f, defineix els biocides d'ús per personal professional com a productes autoritzats per a aquest ús en la resolució d'inscripció al registre oficial de
GO AGRIREGENCARBON
17/03/2025
GO AGRIREGENCARBON

Formació online sobre "insetting" regenaratiu del GO AGRIREGENCARBÓN

El Grup Operatiu AGRIREGENCARBÓN (Validació d'una proposta metodològica d'agricultura regenerativa de carboni ha organitzat una jornada de formació en línia per Zoom on es parlarà de: • La cadena de subministrament i el seu impacte a la sostenibilitat. • Metodologies i estàndards utilitzats en el mesurament, la reducció i la certificació. • Què és
mans sobre un terreny cultivat per il·lustrar curs sobre crèdits de carboni a l'agricultura
26/02/2025
ECODES

Jornades de formació en línia sobre crèdits de carboni

Organitzat pel Projecte AgriRegenCarbon , l'esdeveniment se centra en el potencial dels crèdits de carboni i el seu impacte en la sostenibilitat del sector agrícola a Espanya, i abordarà els desafiaments del sector, com ara el canvi climàtic, la degradació del sòl i la rendibilitat de les explotacions. El ponent principal, Orson Acosta , CEO d'
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolupament i implementació Pla de Cultura de Seguretat Alimentària

Introducció Les pràctiques en innocuïtat alimentària continuen tenint una gran importància i les empreses alimentàries dediquen bona part dels seus recursos a dissenyar i implantar polítiques, plans i programes que permetin assegurar als consumidors els elevats estàndards d'innocuïtat dels productes que la societat exigeix. Tot i els actuals models
Legislació sobre protecció de cultius
07/02/2025
protección de cultivos, legislación

Webinar SUPPORT: Legislació sobre protecció de cultius

El projecte europeu SUPPORT, centrat en ajudar els agricultors al compliment dels objectius de reducció de fitosanitaris de l'estratègia de la Granja a la Taula, a través de la implementació del control integrat de plagues, especialment al cultiu de maduixa, raïm i olivera, entra ara en una fase en què es podran realitzar recomanacions polítiques
devesa
01/10/2024
IFAPA

Formació especialitzada en Dehesa

Curs de 40 hores de durada en què s'aborden diferents aspectes i temes relatius a la devesa: context, caracterització, conservació, plagues i malalties, renovació i regeneració d'arbratge, aprofitament ramader, etcètera. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 18/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
logo IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formació transversal per als serveis d'assessorament a les explotacions

Curs de 100 hores de durada semipresencial per a Assessors on s'aborden temes com la gestió integrada de plagues, caracterització del sòl, pràctiques agràries beneficioses, riscos laborals i metodologia per a l'assessorament. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 09/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
logo IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formació transversal per als serveis d'assessorament a les explotacions

Curs de 100 hores de durada semipresencial per a Assessors on s'aborden temes com la gestió integrada de plagues, caracterització del sòl, pràctiques agràries beneficioses, riscos laborals i metodologia per a l'assessorament. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 09/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
curs eilza Gestió sostenible de l'aigua a la Indústria Làctia
16/08/2024
EILZA

Gestió sostenible de l'aigua a la indústria làctia

Formació on line teoricopràctica de 40 hores en què es coneixen els tipus de consums d'aigües i abocaments, tècniques de tractament i gestió, i la normativitat associada a la indústria làctia. Contingut Introducció a la gestió sostenible de l'aigua – 5 hores Normativa i estratègies dús de laigua– 5 hores Tractament de les aigües residuals – 10
Estalviar energia a la indústria agroalimentària mitjançant l'ús de la dada
28/06/2024
HAZI

Estalviar energia a la indústria agroalimentària mitjançant l'ús de la dada

Webinari de 3 hores destinat a conèixer actors clau i experts per revelar els punts més importants de la transició energètica a través de la dada . Dades, IoT i IA per estalviar energia a la indústria agroalimentària Mitjançant les seves experiències es comprovarà de primera mà com les dades, l'IoT i la IA aconsegueixen millorar l'eficiència
logo formació agroalimentària
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacte del canvi climàtic a l'agricultura de regadiu: Estratègies d'adaptació

Curs del Pla de formació continuada per a tècnics del medi rural del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) FORMACIÓ MAPA
logo rural cat
07/05/2024
RURALCAT

Prevenció i reducció del malbaratament alimentari

Curs de 20 hores en què els participants podran desenvolupar el seu Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, quantificar les pèrdues, identificar punts crítics, entre altres temes. PROGRAMA | REGISTRE entre 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓ i contacte a l'Escola Agrària de Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat
logo rural cat
07/05/2024
RURALCAT

Bàsic de seguretat i prevenció de riscos laborals a l'explotació agrària

Curs de 30 hores de durada que ofereix unes nocions bàsiques sobre la seguretat i la prevenció de riscos laborals a una empresa agrària. PROGRAMA | REGISTRE entre 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓ i contacte a l'Escola Agrària de Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
taronja amb fongs
29/04/2024
CNTA

Vida útil dels aliments

Curs del CNTA per a l'adquisició dels coneixements necessaris sobre les metodologies a aplicar a l'estudi de la vida útil dels aliments des del punt de vista de la qualitat sensorial i microbiològica. Inscripcions 16 Gener 2024 al 29 Abril 2024 PROGRAMA
ETIQUETAT ALIMENTS
25/04/2024
CNTA

Etiquetatge d'aliments a Europa: declaració nutricional i saludable

Curs del CNTA per conèixer la legislació aplicable a les declaracions de propietats nutricionals i saludables a Europa i aprèn a identificar i justificar les declaracions que pots utilitzar als productes de la teva empresa. Inscripcions del 21 Novembre 2023 al 24 Abril 2024 PROGRAMA
logo formació agroalimentària
23/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Ús de big data, sensònica i teledetecció per al càlcul de dosis de reg

Curs del Pla de formació continuada per a tècnics del medi rural del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) FORMACIÓ MAPA
logo clúster alimentari de galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Gestió i Control de la Qualitat Alimentària

Aquest curs presencial de 60 hores persegueix l'especialització en seguretat alimentària per tal de poder exercir funcions de desenvolupament, implantació i millora de mecanismes de seguretat i inspecció alimentaris. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | INFORMACIÓ i CONTACTE, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062