Skip to main content

Cursos de formació

Destacat

cartell del curs
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formació gratuïta en competències digitals vinculades a l'Enginyeria Agrícola
Amb una preinscripció que acaba el dia 7 de febrer, el Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Agrícoles ha engegat un complet programa de formació en competències digitals adreçat a professionals
il·lustració d'IA amb aliments
31/01/2025
Veraliment
Iniciació a la intel·ligència artificial per al sector alimentari
Aprèn com aplicar la Intel·ligència Artificial al teu dia a dia Crea procediments específics, extreu allò que necessites d'un nou reglament o verifica l'etiquetatge dels teus productes amb Intel
plagues
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Maneig integrat de plagues per a una agricultura sostenible
Raons clau per assistir a aquest curs Adquirir coneixements sobre diversos tipus de plagues, inclosos insectes fitòfags, patògens de plantes, males herbes i el seu impacte en l'agricultura i la
poma
09/04/2025
CNTA
Vols saber quina és la vida útil dels aliments?
Curs virtual, inclou tast individual (informació pendent)
MÒDUL ESPECÍFIC: QUALIFICACIÓ DE TÈCNICS EN PRODUCCIÓ INTEGRADA DE VID
17/02/2025
IFAPA

Mòdul específic: qualificació de tècnics en producció integrada de vinya

Continguts - Reglamentació específica: Anàlisi del Reglament Específic de Producció Integrada de vinya i la seva aplicació. - Característiques agronòmiques i material vegetal. - Preparació del terreny, sembra/plantació. - Esmenes i fertilització. - Maneig del sòl i de la coberta vegetal. - Podes/Aclarides. - Necessitats daigua del cultiu i maneig
Fitosanitaris
10/12/2024
Itagra Formación

Curs per a la formació d'usuaris professionals i venedors de productes fitosanitaris. Bàsic

estratègies i tècniques per a la gestió integrada de plagues. Producció integrada i producció ecològica. Símptomes d'intoxicació i de recomanacions per a l'usuari. Casos pràctics. Mesures per reduir riscos i mesures d‟emergència en cas de contaminacions accidentals. Riscos per al consumidor per residus de productes fitosanitaris. Mesures
vinya que il·lustra curs d'anàlisi de baix cost al celler
26/11/2024
Hazi

Interpretació d'anàlisis enològiques i realització d'anàlisis senzilles i de baix cost al celler

Curs eminentment pràctic en què es treballarà l'anàlisi dels resultats de les anàlisis que es rebin i també quines dades es poden obtenir per un mateix al celler (acidesa total, pH, acidesa volàtil, sulfurós lliure,..)
Curs d'agricultura de precisió
26/11/2024
IFAPA

Jornada d'agricultura de precisió

Jornada tècnica de 5 hores en què s'abordaran els continguts següents: Concepte dAgricultura de Precisió i ajudes per a ladquisició dequips Avenços actuals , casos d'èxit i tendència futura Olivicultura i viticultura de precisió
curs entutorats sostenibles
21/11/2024
IFAPA

Jornada pràctica "Entutorats sostenibles: canvis per a una economia circular"

Aquesta jornada comptarà amb una part teòrica que es desenvoluparà a la sala d'actes de l'IFAPA-Centre La Mojonera (Almeria) i una altra de caràcter pràctic guiada per responsables del projecte Recicland. Entre els seus continguts: Problemàtica en lús de materials plàstics per a entutorat i necessitats de substitució. Pràctiques de separació i
cobertes vegetals als cultius de fruiters de llavor, oliverar, ametller, cítrics i vinya
03/10/2024
Cajamar

Cobertes vegetals en diferents cultius

En aquest curs ONLINE síncron de 5 sessions , s'explicaran els beneficis de les cobertes vegetals en els cultius de fruiters de llavor, oliverar, ametller, cítrics i vinya . Sessions: 03 Octubre | 16:00h – 18:30h | Sessió I. Cobertes vegetals en fruita de llavor. 17 Octubre | 16:00h – 18:30h | Sessió II. Cobertes vegetals en olivicultura. 22
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
08/05/2024

Denominacions d'origen amb influència mediterrània

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les condicions de clima, sòl i tradicions culturals respecte a l'elaboració de vins des de l'Empordà fins a les costes de Cadis i Huelva. Les suaus temperatures permeten unes maduracions del raïm molt homogènies i ens regalen vins de gran pes de fruita i llaminers a la boca.
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Varietats de vinya insulars espanyoles i varietats foranes d'Espanya

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les varietats estrangeres que han estat capaces d'assentar-se a Espanya i oferir vins de qualitat, tant monovarietals com participant en barreges. Es repassaran les darreres varietats provinents d'altres països i estudiaran les principals característiques morfològiques, necessitats de cultiu
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacions dorigen amb influència continental

Curs en línia de 10 hores de durada en què s'aprendrà la varietat de climes continentals i de transició que es donen a l'interior de la península ibèrica, en funció de si ens trobem a l'altiplà nord o sud, l'altitud de la vinya, la seva orientació o les varietats amb què s'elaboren els vins. Les pràctiques de viticultura i enologia variaran per
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Varietats de vinya de clima càlid

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les característiques especials i adaptació biològica de les varietats de raïm dels territoris de clima Mediterrani d'altes temperatures i períodes de sequera.
logo Associació Espanyola Agricultura de Conservació Sòls Vius
10/04/2024
Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos

Cobertes vegetals a vinya. Claus per a la seva implantació i desenvolupament en el marc dels ecorregims de la PAC

Curs teòric pràctic en què s'aprofundeix en el coneixement de les cobertes vegetals a vinya i s'exposaran els aspectes clau sobre com implantar de manera reeixida les cobertes, el seu maneig, moments de control òptim, maquinària específica, així com qüestions a tenir en compte en el maneig de la vinya sota aquesta pràctica. A més, s'analitzaran els
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacions d'origen amb influència atlàntica

Curs per conèixer les característiques dels vins de les Denominacions d´Origen del nord d´Espanya i les Illes Canàries.
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Varietats de vinya de clima fred-temperat

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les característiques especials de les varietats de raïm millor adaptades als climes del nord d'Espanya i zones muntanyoses, les seves morfològiques, els vins que produeixen i les harmonies gastronòmiques més encertades.
Logo ÍNTIA
12/03/2024
HAZI

Adaptació de la vinya al canvi climàtic. Treballs i experimentació a Rioja alabesa

La recuperació de la diversitat vitícola pot resultar un element clau a l'hora d'afrontar processos de canvi a les nostres vinyes com, per exemple, en l'adaptació a la vitivinicultura ecològica o en l'estratègia davant del canvi climàtic. Es traslladaran exemples concrets de projectes pilots a la nostra zona.
Logo Hazi
11/03/2024
HAZI

Traçabilitat al celler i la seva relació amb el llibre electrònic de celler

Traçabilitat al celler: Seguretat alimentària; Principals contaminants físics, químics i microbiològics al celler; Processos d'elaboració; Protocol de treball, plans de suport o prerequisits / Emplenament del llibre electrònic de celler.
tisores poda
05/03/2024
IVIA

Poda i empelt en cítrics

Poda i empelt en cítrics. Teoria i pràctica PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | INFORMACIÓ a esexag_elx@gva.es | 966907980 | Cinema Ideal 4, 03579, Ortexa, Alacant
Logo Hazi
20/02/2024
HAZI

Viticultura de precisió

Fonaments de la Viticultura de Precisió.; Estudi del sòl, del material vegetal i del reg mitjançant a la viticultura de Precisió.; Teledetecció en viticultura de precisió.; Impacte de la viticultura de precisió sobre el procés delaboració. PROGRAMA | Carretera Vitòria, 2, Laguardia - ARABA
raïms
24/01/2024
HAZI

Càlcul de costos al celler

Determinar el cost mitjà de la transformació de raïm en vi per a cellers amb vinya pròpia o amb raïms procedents de proveïdors externs. Dirigit a Elaboradors i persones que s'incorporaran al sector Preu:36€
copa de vi
23/01/2024
HAZI

Càcul de costos a l'explotació vitícola

Determinar el cost mitjà de producció de cada quilo de raïm DOCa Rioja segons el tipus de plantació (got o espatllera) Dirigit a Professionals de viticultura o que s'incorporin al sector Preu:36€
la malvesia
12/12/2022
EFA Malvesía

Producció integrada de cítrics

La Federació EFA Comunitat Valenciana programa l'activitat formativa presencial de 12 hores "Producció integrada de cítrics" amb els continguts següents: Estudi dels paràmetres per triar un patró Paràmetres a tenir en compte a l'analítica d'aigua i del sòl Càlcul de les necessitats de reg Mètode de control de plagues Sistemes adequats de poda