Xornada técnica no Val do Ambroz: novos produtos agroalimentarios e o modelo Pimentón de la Vera
Descrición
A Asociación para o Desenvolvemento Integral do Val do Ambroz (DIVA) organiza a actividade "Novos produtos vinculados á produción e transformación agroalimentaria no rural. Aposta polo modelo Pimentón de la Vera" os días 10 e 11 de outubro de 2025 , no marco do proxecto RURALMENTE - Intercambio de coñecementos para o desenvolvemento de modelos promocionais que estimulen a adhesión ás DOP/IXP en zonas rurais de interese estratéxico para Galicia e Estremadura .
A sesión de formación técnica contará cun grupo de expertos , persoal de coordinación e público en xeral, combinando sesións teóricas, demostracións e debates o día 10, cunha parte práctica o día 11 , na que se afondará no modelo de éxito de Pimentón de la Vera como referencia de diferenciación e valor engadido para as zonas rurais.
Con esta actividade, DIVA reforza o seu compromiso coa promoción de produtos agrícolas de calidade , fomentando a adhesión a estándares de calidade distintivos (DOP/IXP) como motor do desenvolvemento económico, social e territorial en zonas rurais estratéxicas.
 
 
 
