A CTA promove unha agricultura máis sostible coa súa participación no novo Clúster Andaluz de Bioeconomía Circular.
Descrición
O 10 de xuño , a CTA (Corporación Tecnolóxica de Andalucía) participou na constitución do primeiro Clúster Andaluz de Bioeconomía Circular centrado na cadea de valor agroalimentaria, un fito clave cara a un modelo de produción máis sostible e eficiente. A asemblea fundacional, presidida polo conselleiro de Agricultura da xunta de Andalucía, Ramón Fernández-Pacheco, marca o comezo dun proxecto pioneiro impulsado pola Xunta para fortalecer a colaboración entre empresas, ciencia e administración no sector agroalimentario .
O clúster sen ánimo de lucro, liderado polo Grupo La Caña, reúne a 14 entidades clave do sector, entre as que se inclúen empresas líderes, centros de investigación, universidades e representantes institucionais. CTA, representada polo seu director de Consultoría e Proxectos Internacionais, David Páez, e a consultora de innovación María García, combina a súa experiencia para acelerar a innovación e a transición cara a unha economía máis circular no sector agroalimentario andaluz.
Esta iniciativa forma parte do Plan de Acción de Bioeconomía Circular 2025-2030 , que posiciona a Andalucía como líder europea na integración da sustentabilidade na cadea agroalimentaria. O clúster é unha ferramenta estratéxica para promover un uso máis responsable dos recursos, reducir os residuos e xerar valor a través da innovación tecnolóxica e a economía circular.
 
 
 
