Solucións baseadas en intelixencia artificial, bioloxía sintética e fermentación avanzada en Food Innovate 2025, presentadas por Eatable Adventures
Descrición
O 17 de xuño , Madrid acollerá un destacado evento agroalimentario: Food Innovate 2025 , onde Eatable Adventures compartirá a súa visión das tecnoloxías críticas que están a transformar o sistema alimentario e fortalecer os lazos de innovación entre o sur de Europa e América Latina.
Nesta edición, José Luis Cabañero , CEO e fundador de Eatable Adventures, subirá ao escenario cunha presentación titulada "Tecnoloxías críticas para un sistema alimentario en transformación". Na súa charla, abordará como as solucións baseadas na intelixencia artificial, a bioloxía sintética e a fermentación avanzada están a marcar o comezo dunha nova era na produción, distribución e consumo de alimentos . Estas innovacións prometen maior resiliencia, sustentabilidade e impacto global.
Ademais, Eatable Adventures dirixirá un dos paneis máis esperados:
"A nova fronteira alimentaria: conectando o sur de Europa e América Latina a través da innovación"
Unha conversa estratéxica sobre como construír un ecosistema agroalimentario verdadeiramente conectado pode abrir novas oportunidades de investimento e desenvolvemento entre as dúas rexións.
Este panel contará coa presenza de destacados líderes do sector:
- Juan Novelli , CEO e cofundador de The Food Chainers
- Marta Fernández-Golfín , Directora de Innovación, Bimbo Ventures EMEA
- Rodrigo González Lera , Responsable de Innovación Aberta, CNTA
- José María Blasco , Director Executivo de Crecemento e Competitividade, ICEX
- Alberto Barbari , vicepresidente rexional de Italia, Eatable Adventures
Moderado por Martín Jacobo , xestor de programas en Eatable Adventures.
O evento tamén contará coa estrea da primeira cohorte de startups seleccionadas para Raíces , o programa de aceleración promovido por Eatable Adventures para España e Latinoamérica. Con case 200 solicitudes de alto potencial , Raíces xa está a apoiar a un grupo de startups agroalimentarias que están a abrir o camiño para o futuro do sector con solucións sostibles, escalables e listas para o mercado.