Conferencia "As persoas: o epicentro do cooperativismo agroalimentario"
Descrición
As persoas, eixo central das cooperativas agroalimentarias na conferencia da Cátedra de Cooperativas Agroalimentarias
A Cátedra de Cooperativas Agroalimentarias, xunto con Cooperativas Agroalimentarias da Comunidade Valenciana e Cooperativas Agroalimentarias de España, organiza o luns 16 de xuño a xornada "As persoas: o epicentro do cooperativismo agroalimentario". Este evento busca destacar o papel central das persoas no desenvolvemento e a sustentabilidade do modelo cooperativo agroalimentario.
O evento, que se celebrará presencialmente na sede de Caixa Popular no Parque Tecnolóxico de Paterna (Valencia), conta co patrocinio da Generalitat Valenciana, Caixa Popular e a Universidade de Valencia. Reunirá a representantes institucionais, académicos e profesionais do sector.
A sesión comezará cun almorzo de traballo. A continuación, a inauguración oficial correrá a cargo de Pilar Alguacil Marí, directora da Cátedra de Cooperativas Agroalimentarias; Enrique Bellés Llopis, director de Cooperativas Agroalimentarias da Comunidade Valenciana; e Andrés Lluch Figueres, director xeral de Traballo, Cooperativismo e Seguridade Laboral do Goberno valenciano.
Un dos puntos destacados da xornada será a presentación do libro "Mitos (e realidades) do cooperativismo agroalimentario", de Tomás Rojas Pacheco, director de finanzas e relacións institucionais de Cooperativas Agroalimentarias de España. Esta publicación aborda, desde unha perspectiva analítica e divulgativa, algunhas das crenzas máis estendidas —e ás veces erróneas— sobre o cooperativismo no sector agroalimentario.
A xornada continuará cunha mesa redonda centrada en temas clave como a fiscalidade e as cotizacións dos socios de cooperativas agroalimentarias, cooperativas de aproveitamento do solo e o Sistema da Seguridade Social (SAT). Participarán os profesores da Universidade de Valencia María Pilar Bonet Sánchez e Manuel Alegre Nueno, especialistas en Dereito Financeiro e Tributario e Dereito Laboral e da Seguridade Social, respectivamente.
Tamén se analizará a integración laboral das persoas migrantes no sector agroalimentario, mediante a presentación de experiencias prácticas promovidas por cooperativas. Nesta mesa redonda participarán Myriam Mestre Froissard, técnica de Cooperativas Agroalimentarias da Comunidade Valenciana, e Lorena Moure Gómez, representante da Consellería de Inclusión, Seguridade Social e Migracións.
O acto pecharase coa clausura institucional a cargo de Cirilo Arnandis Nuñez, presidente de Cooperativas Agroalimentarias da Comunidade Valenciana, e Mª Àngels Ramón-llin, directora xeral de Produción Agrícola e Gandeira da Generalitat Valenciana.
Con este evento, a Cátedra de Cooperativas Agroalimentarias reafirma o seu compromiso coa reflexión e a difusión dos retos actuais aos que se enfronta o cooperativismo, centrándose no seu valor fundamental: as persoas.
REXISTRO:
Para asistir a este evento, por favor, complete este formulario de rexistro.
DATA E HORA:
16 de xuño |10:00-14:00|
LOCALIZACIÓN:
Sede de Caixa Popular en Paterna (Valencia)