Skip to main content

MODULU OROKORRA: NEKAZARITZA ETA ABELTZAINTZA PRODUKTUEN EKOIZPEN INTEGRATUKO TEKNIKARIEN KUALIFIKAZIOA

Hasiera data: 10/09/2025
Amaiera data: 15/10/2025
Modalitatea: SareanNahastuta
Autonomia-erkidegoa: Andalucía
Probintzia: Sevilla
Kokalekua: Los Palacios y Villafranca, Sevilla

Azalpena

Edukia

  • Ekoizpen Integratuaren oinarrizko kontzeptuak: Ekoizpen Integratuaren kontzeptua eta helburuak; landareen babes konbentzionalaren arazoak; izurriteen kontrolaren bilakaera; babes integratuaren oinarri ekologikoak.

  • Ekoizpen Integratuko ustiategien kudeaketa: operadoreen betebeharrak eta kontrola, adierazpenak, ustiategien erregistro-liburua; loteen erregistroa; produktuen identifikazioa; neurri zuzentzaileak; informatika-kudeaketa; kalitate-kontrola eta trazabilitatea; ziurtagiriak eta auditoriak.
  • PRIN Mobile software aplikazioaren kudeaketa ekoizpen integratuan ustiategiak erregistratzeko.
  • Ekoizpen Integratuko teknika agronomikoak: lurzoruaren prestaketa eta landaketa; nutrizioa; ongarritzea; ureztatze teknologia; lurzoruaren kudeaketa; inausketa; uzta biltzea; uzta osteko tratamenduak; makinen funtzionamendua; beste praktika kultural batzuk.
  • Abeltzaintzako teknikak ekoizpen integratuan: instalazioen deskribapena; etxebizitzak eta ukuiluak; abere motak; animaliak identifikatzeko metodoak; sistema eragileak; neurri zuzentzaileak; informatika kudeaketa; kalitate kontrola eta trazabilitatea; ziurtagiriak eta auditoriak.
  • Izurriteen eta gaixotasunen kontrol integratua: ziklo biologikoak, esku-hartze irizpideak, kontrol biologikoa, bioteknikoa eta kulturala; kontrol kimikoa; aplikazio ekipamendua; toxikologia eta pestiziden hondakinak; araudi fitosanitarioa.
  • Laneko eta ingurumeneko arriskuen prebentzioa.
  • Ekoizpen Integratuari buruzko egungo araudia: egungo egoera Andaluzian, Espainian eta Europar Batasunean.

ESKAERA

Hurrengo Ikastaroak