2025eko VIII. Nazioarteko Uzta Osteko Ikastaroa
Azalpena
Teknologiaren eta uzta osteko manipulazioaren azken aurrerapenen berri izan nahi al duzu?
Interesatzen zaizu aldaketa fisiologiko nagusiak eta fruituen usteldura modu praktikoan ikasteko?
Uzta osteko fruituen fisiologia, teknologia, ingeniaritza edo patologiari buruzko ezagutzak zabaldu nahi al dituzu?
Gaiaren ikuspegi zabala eta anitza eskaintzen du, oinarrizko alderdiak eta praktikoak konbinatuz. Ikastaroa profesionalei zuzenduta dago eta parte-hartzaile kopuru mugatua du, bertaratutakoen artean parte-hartzea sustatzean, eztabaida sortzean, enpresen kezka eta beharrizan espezifikoak eztabaidatzean eta uzta osteko manipulazioan benetako kasuak aurkeztean oinarritzen delako. Nazioartean ospea duten ikertzaile eta IRTAko teknikariek, fruta eta barazkien prozesatzeko lantegiei aholkularitza ematen esperientzia zabala dutenek, baita Lleidako Unibertsitateko irakasleek ere, ematen dute ikastaro hau.
Ikastaroa fruta kontserbazioaren arloko profesionalei eta ikasleei zuzenduta dago. Ikastaroaren helburu nagusia fruta egokitzeko/biltegiratzeko lantegietan lan egiten duten profesionalek zein uzta osteko fruta manipulatzen diharduten enpresek erabil ditzaketen ezagutzak eta tresnak ematea da: aldaketak saihesteko produktu fitosanitarioen hornidura, uzta osteko makineria, hotzeko biltegiratze eta atmosfera kontrolatuko instalazioak, ganbera diseinu proiektuak, garraio sistemak, ontziratze hornidura, fruituaren kalitatea hobetzen duten produktuak eta garbiketa eta desinfekzio produktuak.
 
 
 
 
        
  