Granada acollirà el setembre del 2025 el XV Congrés d'Economia Agroalimentària de l'AEEA i el I Congrés de la Xarxa Iberoamericana d'Economia Agroalimentària i de Recursos Naturals
Descripció
Els congressos d‟economia agroalimentària organitzats per l‟ Associació Espanyola d‟Economia Agroalimentària (AEEA) s‟han consolidat al llarg dels anys com un espai de referència acadèmica i científica per debatre els grans reptes del sector agroalimentari i dels recursos naturals. Entre els dies 3 i 5 de setembre 2025, aquest fòrum farà un pas més en celebrar, de manera conjunta, el XV Congrés d'Economia Agroalimentària de l'AEEA i el I Congrés de la Xarxa Iberoamericana d'Economia Agroalimentària i de Recursos Naturals (RIEARN) .
Un lema per a temps de transformació
La trobada es desenvoluparà sota el lema “Aportant solucions en temps de canvi des de l'economia agroalimentària i ambiental” , amb què se subratlla la necessitat de generar coneixement científic aplicat que contribueixi a donar resposta als grans desafiaments del sector.
La incertesa geopolítica, els ràpids avenços tecnològics, la necessitat d'assolir la sostenibilitat i les transformacions en els hàbits de consum conformen un escenari complex que requereix anàlisis rigoroses i propostes innovadores. El congrés busca precisament servir de pont entre la investigació acadèmica i la pràctica professional, oferint eines útils per avançar cap a un sistema agroalimentari més resilient, competitiu i sostenible.
Organització i suport institucional
El congrés està organitzat per la Universitat de Granada (UGR) i l' Institut Andalús de Recerca i Formació Agrària, Pesquera, Alimentària i de la Producció Ecològica (IFAPA) , que se sumen a l'AEEA en aquesta cita de primer nivell internacional.
La celebració conjunta amb la RIEARN permetrà ampliar la dimensió del debat, incorporant experiències i perspectives procedents de diferents països iberoamericans, cosa que enriquirà les anàlisis sobre l'economia dels recursos naturals i els sistemes agroalimentaris en un context global.
Un fòrum dintercanvi científic i professional
Durant tres dies, Granada esdevindrà punt de trobada d'investigadors, professionals, responsables de polítiques públiques i representants d'entitats vinculades al sector agroalimentari i ambiental. El programa inclourà ponències plenàries, taules rodones i presentacions de treballs científics que abordaran temàtiques tan rellevants com:
- La transició cap a sistemes agroalimentaris sostenibles.
- La digitalització i la innovació tecnològica al sector.
- La gestió eficient de recursos naturals com aigua, sòl i energia.
- L'impacte de la política agrària i ambiental a la competitivitat del sector.
- Els reptes del comerç internacional i la seguretat alimentària.
Una cita clau per al sector
La combinació del caràcter científic de l'AEEA i la visió iberoamericana de la RIEARN fa que aquest congrés sigui un fòrum estratègic per avançar en propostes i solucions que permetin afrontar els reptes presents i futurs. Granada, amb la seva tradició universitària i la seva rellevància a l'àmbit agroalimentari andalús, serà l'escenari idoni per acollir aquest esdeveniment internacional.
L'AEEA anima investigadors, professionals i agents del sector a participar en aquest congrés que, en paraules dels seus organitzadors, “pretén aportar ciència útil en temps de canvi, contribuint a la sostenibilitat i al desenvolupament equilibrat de la societat”.
 
 
 
