Projecte HORITZÓ EUROPA AMBROSIA: Unint coneixement, comunicació i acció per a la seguretat alimentària en un clima canviant
- Tipus Projecte
- Estat Signat
- Execució 2024 -2027
- Pressupost assignat 3.972.738,63 €
- Àmbit Europeo
- Comunitat Autònoma Cataluña; Navarra, Comunidad Foral de
- Font principal de finançament Horitzó Europa 2021-2027
- Web del projecte https://doi.org/10.3030/101181300
Ambròsia té com a objectiu transformar l'enfocament europeu de la seguretat alimentària davant dels impactes del canvi climàtic. Permetrà un enfocament sistèmic holístic de l'avaluació de riscos per a la innocuïtat dels aliments a tota la cadena de subministrament amb l'ús de tecnologies digitals, inclosa la IA.
El projecte Ambrosia, finançat amb fons europeus, que combina els coneixements sobre la modelització i la predicció agroalimentària i la predicció del clima i les perspectives de científics i experts en microbiologia predictiva d'aliments i avaluació de riscos, permetrà modelitzar els riscos del canvi climàtic i el seu impacte en la seguretat alimentària des de la granja fins a la taula a quatre importants regions bio. Amb un enfocament de múltiples actors, Ambrosia crearà consciència, proporcionarà assessorament estratègic i fomentarà l'ús de la plataforma d'ambrosia per a avaluacions regionals i locals.
AMBROSIA pretén transformar l'enfocament europeu en matèria de seguretat alimentària davant dels impactes del canvi climàtic. Permetrà, per primera vegada, un enfocament holístic i sistèmic per a l'avaluació de riscos de seguretat alimentària en tota la cadena de subministrament, considerant els models de canvi climàtic, mitjançant l'ús de tecnologies digitals i el coneixement. en microbiologia predictiva alimentària i avaluació de riscos, AMBROSIA possibilitarà la modelització dels riscos del canvi climàtic (individuals i acumulatius) i el seu impacte en la seguretat alimentària des de la granja fins a la taula en quatre importants regions biogeogràfiques d'Europa (Atlàntica, Boreal, Continental i Mediterrània), així com la predicció de riscos de grups de possibles la UE.
En primer lloc, el projecte desenvoluparà un marc metodològic holístic d'avaluació de riscos a mida per a l'estudi de l'impacte del canvi climàtic en la seguretat alimentària. seguretat alimentària per tal de predir i monitoritzar els riscos i perills per a la seguretat alimentària que emanen d'esdeveniments o processos del canvi climàtic, així com per a la comunicació de mesures de mitigació/adaptació.
Es farà un ús extensiu d'una varietat de fonts de dades per permetre l'ús de tècniques d'IA (aprenentatge profund per a models predictius) perquè s'utilitzin plenament en l'àmbit de la seguretat alimentària. (Salmonella, E. coli) en productes frescos (verdures i amanides). Utilitzant un enfocament de múltiples actors, AMBROSIA crearà consciència i proporcionarà assessorament estratègic sobre estratègies de mitigació i adaptació.
- UNIVERSITEIT MAASTRICHT
- BUNDESINSTITUT FUER RISIKOBEWERTUNG
- ELLINIKOS GEORGIKOS ORGANISMOS - DIMITRA
- KONINKLIJKE AHOLD DELHAIZE NV
- E1 DATASCIENCE LTD
- RSK ADAS LIMITED
- ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS
- INSTITUTO NAVARRO DE TECNOLOGIAS E INFRAESTRUCTURAS AGROALIMENTARIAS SA
- UNIVERSITY OF LEEDS
- SMART AGRO HUB ANONYMI ETAIRIA
- GEOPONIKO PANEPISTIMION ATHINON
- MAAELU TEADMUSKESKUS
- SCIO IKE
- PETERSON PROJECTS BV
- CRANFIELD UNIVERSITY
- Danone Global Research & Innovation Center
- VEEVA SYSTEMS SPAIN S.L.
- STICHTING GREEN SUPPLY CHAIN DIGITAL INNOVATION HUB
- Fitxa del projecte CORDIS (pdf)
- Web d'UNIVERSITEIT MAASTRICHT
- Web de BUNDESINSTITUT FUER RISIKOBEWERTUNG
- Web de RSK ADAS LIMITED
- Web d'ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS
- Web d'INSTITUT NAVARRO DE TECNOLOGIES I INFRAESTRUCTURES AGROALIMENTÀRIES SA
- Web d'UNIVERSITY OF LEEDS
- Web de GEOPONIKO PANEPISTIMION ATHINON
- Web de MAAELU TEADMUSKESKUS
- Web de CRANFIELD UNIVERSITY
- Web de Danone Global Research & Innovation Center
 
 
 
 
        
   
             
                         
                        