Skip to main content

Jornada formativa sobre oportunitats de negoci amb la criança de Porco Celta

Start date: 12/06/2025
Data de finalització: 12/06/2025
Modalitat: En línia
Localització: Online

Descripció

El proper 12 d'abril , l'Associació Galega de Cooperatives Agroalimentàries ( AGACA ) celebrarà una jornada online dedicada a la cria del porco celta , una raça autòctona gallega en auge. La trobada es desenvoluparà de 09:30 a 14:30 hores i reunirà especialistes en producció, comercialització i investigació vinculats a aquesta espècie, així com experts en porc ibèric, que compartiran la seva experiència des d'Extremadura.

La jornada està adreçada a productors, tècnics, investigadors i persones interessades en la ramaderia sostenible i en la valorització de races autòctones. Al llarg de la sessió s'abordaran aspectes clau com l'alimentació, els efectes mediambientals de la cria extensiva, la qualitat de la carn, la comercialització a través del model cooperatiu i els projectes actuals a Galícia.

Programa previst

  • 09:30 h | Benvinguda
    Higinio Mougán , director-xerent d'AGACA
  • 09:40 h | Cria i alimentació en explotacions de porc ibèric
    Mercedes Esquerre Cebrián , CICYTEX (Extremadura)
  • 10.30 h | Característiques i bondats de la carn de porc celta
    Roberto Bermúdez , Centre Tecnològic da Carne
  • 11.10 h | La cria del porc cèltic i els seus efectes sobre el sòl i la biodiversitat
    María Rosa Mosquera Losada , Universidade de Santiago
  • 11.50 h | Descans
  • 12.00 h | Explotació i projectes actuals de porco celta a Galícia
    Iván Rodríguez Paz , ASOPORCEL
  • 12.50 h | El model cooperatiu per a la cria i comercialització del porc celta
    Isabel Costas , presidenta de Tres Fuciños, S. Coop. Galega
  • 13.40 h | Experiència del porc cèltic a la Comunitat de Montes de O Carballo
    José Manuel Iglesias , president de la Comunitat de Montes d'O Carballo
  • 14.10 h | Preguntes i comentaris
  • 14.20 h | Clausura
    Higinio Mougán , AGACA
  • 14.30 h | Final de la jornada

La inscripció és gratuïta i ja és oberta. Una oportunitat única per aprofundir en el present i el futur d'aquesta raça tradicional gallega des d'una perspectiva tècnica, ambiental i cooperativa.


INSCRIPCIÓ

Pròxims Cursos